Nyitókép: reuters/sport.aktuality.sk

 

A pályán történt számos durvaság után még azon kívül is tartogatott néhány incidenst a skót Glasgow Rangers FC és a Slavia Praha közti csütörtök esti ütközet, melyen a prágaiak nyertek 2:0-ra. A skót bajnok láthatóan nehezen viselte a vereséget, amit meg is torolt a meccs lefújása után.

 

Az Európa-liga nyolcaddöntőjének találkozója során a Rangers támadója, Kemar Roofe brutálisan arcon rúgta a prágaiak kapusát, akit vérző sérülése miatt rögtön le is cseréltek, Roofe pedig mehetett zuhanyozni.

 

 

 hirdetes_400x285  

A Cseh Televízió (Česká Televízia) szerint Ondrej Kúdelát a mérkőzés után megtámadták a stadion területén és véresre verték. Steven Gerrard vezetőedző a meccs utáni sajtótájékoztatón azzal vádolta a prágai védőt, hogy rasszista megjegyzéseket tett Glen Kamarára. Ezt viszont Jaroslav Tvrdík, a Slavia vezetője határozottan elutasította.

 

A Slavia Prahának végül ki kellett hívnia a rendőrséget, akik aztán kimenekítették a csapatot a stadionból.

 

Durva meccs volt

 

A hazai csapat eléggé kellemetlenné tette a játékot a cseh csapat számára szabálytalankodásaival, amit a 87. percig tűrt Kúdela, majd odaszaladt Kamarához, mondott neki valamit, ami miatt lökdösődés alakult ki a játékosok között.

 

„Azt mondtam neki: ‘You are fu**ing guy’. Egyszerűen az érzelmek mondatták ezt velem a két piros lap után és az ellenfél néhány brutális beavatkozásának következtében. De teljes mértékben elutasítom a rasszizmust”

 

nyilatkozta Kúdela a mérkőzés után azon a felvételen, melyet a klub juttatott el a sajtónak.

 

Stevan Gerrard ezzel szemben az UEFA-tól várja a folytatást.

 

„Glennel nagyon erős a kapcsolatom, száz százalékig megbízok benne. A körülötte lévő játékosok is hallották. Néha, a karrier során történnek olyan dolgok, amelyek fontosabbak, mint maga a futball. Ez történt ma. Most az UEFÁ-n áll a dolog, remélem, hogy nem söpri a szőnyeg alá.”

 

mondta az angol válogatott korábbi kapitánya.

 

A Kúdela és Kamara közti konfliktus nem ért véget a meccset záró sípszóval, hanem a kulisszák mögött is folytatódott, minek során a csehek védőjét meg is támadták. A Cseh Televízió szerint Steven Gerrard mindent látott, de egyáltalán nem avatkozott közbe.

 

„A mérkőzés után a csapatot nem engedték be az öltözőkbe, Kúdelát pedig gyáván, figyelmeztetés nélkül ököllel ütötte arcon Kamara Steven Gerrard jelenlétében. Az UEFA képviselői, akik személyesen jelen voltak az incidens során, szintén megdöbbentek.”

 

áll a Slavia Praha közleményében.

 

Michal Býček, a prágaiak szóvivője megerősítette, hogy ki kellett hívni a rendőrséget, majd az ő segítségükkel menekítették ki a játékosokat. A feszült események után a vendégjátékosok és a stáb sem léphetett be az öltözőkbe még 30 perccel a záró sípszó után sem.

 

Jaroslav Tvrdík a Twitteren hangsúlyozta, hogy a Slavia Praha kategorikusan elutasítja, hogy Kúdela rasszista kijelentéssel megsértette volna az ellenfél játékosát. A csapat kérésére a helyi rendőrség foglalkozik a mérkőzést követő agresszív fellépéssel, és várják az UEFA részletes vizsgálatát is.

 

sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.