Nyitókép: mlsz.hu

 

Marco Rossi szövetségi kapitány rendkívül nehéz mérkőzésre számít a lengyelek ellen, de győzelemre készíti fel csapatát. Szerinte ennek kulcsa a válogatottat jellemző csapategység lehet. A jelenleg sérült Szoboszlai Dominik várhatóan májusban már teljes értékű edzésmunkát végezhet.

 

A magyar válogatott keretének egy része március 18-tól készül együtt Telkiben, március 21-én pedig azok is megérkeznek, akik a hétvégén még játszottak a bajnokságukban. Marco Rossi a telki edzőközpont centerpályáján tartott sajtótájékoztatót a héten, melyen elmondta: adott esetben a döntetlen is jó eredmény lehet a lengyelek ellen, de ő kizárólag győzelemre tudja készíteni együttesét.

 

Nehéz megmondani, hogy milyen játékkal készülnek ellenünk a lengyelek, de Paulo Sousát ismerve agresszív stílusra számítok, ellenfelünk várhatóan magasan nyomást próbál majd gyakorolni ránk, és igykeszik sokat birtokolni a labdát. A lengyelek legjobbját, Robert Lewandowskit az elmúlt két-három évben senkinek sem sikerült megállítani, hogy mi sikerrel járjunk, ahhoz egymást kisegítve, kompaktan kell játszanunk, hogy a lehető legkevesebb lehetőséget hagyjuk neki a kapunk előtt, és ugyanolyan erős csapategységre lesz szükségünk, mint ami eddig jellemezett bennünket.

 

idézi Rossit az mlsz.hu. Mint a szövetségi kapitány kifejtette, nem is tudná más eredményre felkészíteni csapatát, mint a győzelem.

 hirdetes_300x300  

 

Tisztában vagyunk a lengyelek erejével, de győzelemre készülünk, más eredményre nem is tudnám felkészíteni a csapatot, azonban, a játék alakulása függvényében adott esetben a döntetlen is jó eredmény lehet ellenük. Örülök, hogy nemrégiben hosszú távú szerződést kötöttem a szövetséggel, a feladatom, hogy tovább fejlődjön a játékunk, és lehetőség szerint az eredményeink is. Ami Szoboszlai Dominik hiányát illeti, nem lesz egyszerű pótolnunk őt, de játszottunk már nélküle máskor is, és úgy is értünk el jó eredményt. Többen is helyettesíthetik őt, Kalmár Zsolt lehet az egyik ilyen játékos

 

fogalmazott a szövetségi kapitány.

 

Szoboszlai Dominik menedzsmentje egyébként péntek este honlapján adott tájékoztatást a jelenleg sérült, válogatott labdarúgó állapotáról. E szerint

 

„Dominik kezelése megfelelő ütemben halad, azonban a sérülés helye és jellege miatt fokozott türelemre van szükség, de előreláthatóan májusban már teljesértékű munkát végezhet a csapatával és készülhet az Európa-bajnokságra is.”

 

Holender megsérült, lemaradhat a vb-selejtezőkről

 

Bár nem súlyos Holender Filip sérülése, mégis előfordulhat, hogy ki kell hagynia a válogatott vb-selejtezőit. A Partizan Beograd légiósa mérkőzés közben sérült meg, hátfájdalmakra panaszkodott. A vizsgálatok után kiderült, hogy nem tört el semmije, de terápiás kezelésre szorul. Az MLSZ közlése szerint ma (március 21.) még további orvosi vizsgálatok várnak Holenderre, ezek eredményétől függ, hogy csatlakozni tud-e társaihoz a válogatottnál.

 

Kalmár: A minket jellemző összhang és küzdőszellem vezethet eredményre

 

A DAC csapatkapitányát, aki valószínűleg ismét Szoboszlai Dominiket helyettesítheti majd a válogatottban, a nemzetisport.hu kérdezte az előttünk álló magyar-lengyel összecsapásról. Arra a kérdésre, hogy mi kell ahhoz, hogy Lengyelország ellen ott folytassák, ahol Törökország ellen abbahagyták, Kalmár úgy válaszolt, hogy

 

„Egyfelől a hit, mert a Nemzetek Ligája legutóbbi kiírásában megmutattuk, hogy azokat a meccseket is megnyerhetjük, amelyeken nem minket tartanak esélyesnek. Emellett az utóbbi időben minket jellemző összhang és küzdőszellem vezethet eredményre. A bizonyításra mindjárt itt van a topligás játékosokat felvonultató lengyel válogatott, bízom benne, hogy sikerrel vesszük az első akadályt.”

 

Rossihoz hasonlóan Kalmár is azt ígéri, hogy minden mérkőzésen a három pontért lépnek majd pályára, és összes vetélytársuknak kellemetlen ellenfél lesznek majd.

 

Arra a kérdésre, hogy mennyire foglalkoztatja a lengyelek sztárja, Robert Lewandowski, Kalmár kiemelte, hogy a török, a szerb és az orosz válogatottban is több topcsapatban futballozó játékos szerepelt, mégis olyan teljesítményt nyújtottak, amellyel csoportelsőként végeztek.

 

„Ezzel csak azt akarom mondani, hogy jobban járunk, ha nem az ellenféllel, hanem saját magunkkal foglalkozunk. Robert Lewandowski képességeit senkinek sem kell bemutatni, szerencsére Willi Orbán és Gulácsi Péter a Bundesligában már testközelből találkozott vele, a tapasztalatuk sokat segíthet abban, hogy csapatként képesek legyünk megállítani a Bayern támadóját.”

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE

 

Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
Védők: Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (FTC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (FTC)
Támadók: Géresi Krisztián (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)

 

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPA

 

AZ I-CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ, MÁRCIUS 25., CSÜTÖRTÖK
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Lengyelország
20.45: Anglia–San Marino
20.45: Andorra–Albánia
2. FORDULÓ, MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
18.00:
 Albánia–Anglia
20.45: San Marino–MAGYARORSZÁG
20.45: Lengyelország–Andorra
3. FORDULÓ, MÁRCIUS 31., SZERDA

20.45: 
Andorra–MAGYARORSZÁG
20.45: Anglia–Lengyelország
20.45: San Marino–Albánia

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!