Nyitókép: mlsz.hu

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón elmondta, hogy az idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésein a tervek szerint csak azok a szurkolók lehetnek majd ott a Puskás Aréna lelátóin, akik megkapták a koronavírus elleni védőoltást – számolt be a nemzetisport.hu.

 

„Azt jeleztük az UEFA-nak, hogy azok vehetnek részt az Európa-bajnokság budapesti mérkőzésein, akiket beoltottak” – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón, hozzátéve, hogy „május végéig mindenki oltást kaphat, aki szeretne oltást kapni”, és mivel az Eb magyarországi meccseire júniusban kerül sor, „ezért bízunk benne, hogy addig magunk mögött hagyjuk ezt a szörnyű időszakot”.

 

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke korábban arra kérte a rendező országok szövetségeit, április 7-ig álljanak elő egy tervezettel, hogy hány nézőt tudnak beengedni a mérkőzésekre.

 

 hirdetes_810x300  

A The Times január végén arról írt, az UEFA kidolgozott egy vészforgatókönyvet, mely szerint az Európa-bajnokság meccseire jórészt csak a rendező országokból érkezhetnének drukkerek – ebben az esetben újrakezdnék az egész jegyértékesítési folyamatot.

 

A Puskás Arénában az eredeti tervek szerint három csoportmérkőzés (amelyből kettőt a magyar válogatott játszik) és egy nyolcaddöntő lesz.

 

Gulyás elmondta azt is, „az a néhány sportrendezvény, amelyet a legszigorúbb szabályok szerint rendeznek meg Magyarországon, nem veszélyezteti a járványkezelést”.

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!