Csongor
  • HUF: 359.31
  • USD: 1.20
  • 3 °C
  • 13 °C
sport

Bundesliga: Menesztik a Hertha Berlintől Petry Zsoltot a politikai véleménye miatt

Petry a Magyar Nemzetnek adott interjúban egy-két politikailag szenzitív témában is megfogalmazta gondolatait.

Nyitókép: Petry Zsolt (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Menesztik a Hertha Berlintől Petry Zsoltot, a csapat kapusedzőjét, aki 2015 óta dolgozott az együttesnél – mindezt a Bundesliga-klub hivatalos honlapja jelentette be. A klubvezetés azt követően döntött úgy, hogy megválik a magyar szakembertől, hogy a Magyar Nemzetnek adott hétfői interjújának fordítása több német portálon is megjelent, és annak tartalma miatt kritikák kereszttüzébe került.

 

A Hertha a kapusedző Magyar Nemzetben megjelent hétfői interjúja után döntött úgy, hogy megválik Petry Zsolttól. Mint a klub hivatalos közleményében Carsten Schmidt vezérigazgató fogalmaz, Petry munkáját mindig is nagyra értékelték a csapatnál, megértő, segítőkész emberként ismerték meg, aki egyszer sem viselkedett idegengyülölő módon.

 

„Elismerve a fordítás tökéletlenségeit, és hogy Zsolt néhány gondolatát kihagyták az interjúból, úgy, hogy azt annak megjelenése előtt még egyeztették volna vele, arra a megállapításra jutottunk, hogy a nyilatkozat nem felel meg a Hertha BSC értékrendjének. Szeretnénk köszönetet mondani Petry Zsoltnak az elvégzett munkáért, és minden jót kívánunk neki a jövőben”

 

– mondta a döntés hátteréről Schmidt.

 

A Magyar Nemzetnek adott interjúban, amely többnyire a futballról szólt, egy-két politikailag szenzitív témában is megfogalmazta gondolatait a magyar szakember.

 

Petry 2015 óta volt a Hertha szakmai stábjának tagja, s még azt követően is maradt Berlinben, hogy Dárdai Pál vezetőedzőt 2019 nyárán leváltotta a klub. Egyedül Jürgen Klinsmann edzői megbízatása alatt nem volt az első keret szakmai stábjának tagja, ekkor bő fél éven keresztül az utánpótlásban dolgozott. Korábban a Paderbornnál és a Hoffenheimnél edzősködött, illetve 2008-ban Erwin Koeman irányítása mellett a magyar válogatott stábtagja is volt.

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

hugo
2021. ápr. 07. 01:11

A HBSC Berlin kozolje a világgal a hivatalos "értékrendjét". Cca: Maul halten und maschiren-Das ist alles !!!

Attila Sz
2021. ápr. 07. 07:05

Hova jutottunk! A nagy Németország ugye, mert ott a szolasszabadsag mennyire engedélyezett.Mive válik ez a vilag, szomorú. De azért ha én Dárdai(Hertha BSC edzője) helyében lennék most, akkor sajtotajekoztatot szerveznek és ott ország-világ és az újságírók előtt pofoznam fel az Igazgatót Schmidtet és megkoszonnem neki, hogy ép most mikor mindenki Dardaival együtt azon dolgozik hogy bent maradjon a Hertha a Bundesligaban akkor ennek a meleg-ratyi Schmidt igazgató úrnak ennyi ideje van ebben a stresszes időben, hogy ilyenekkel foglalkozzon, hogy ki, mit és hol mondott! Meg hát amúgy is, mindenkinek van saját privát véleménye(Petry Zsoltnak is), hát ilyen a világon nincs, hogy valakit ezért rúgjanak ki, mert elmondtad a saját véleményét ami egyébként nagyon rendben volt(olvastam!)! Szóval Bravó Németország!

hugo
2021. ápr. 07. 10:13

A németek nagyon beszari emberekké váltak. Ha ezt látná K.Adenauer !!!

B, Gy.
2021. ápr. 08. 09:43

Nem lehet tudni a nemetek meddig turik a diktaturat de egyszer elszekad a kotel es akkor nagy baj lesz.Csak addig ne oktassanak masokat eloszor a sajat portajukat tegyek rendbe.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket