Nyitókép: mlsz.hu

 

Az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos közleményben jelentette be, hogy az idei labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseit nézők előtt rendezik meg. Budapest célja, hogy a három budapesti csoportmérkőzésen és egy nyolcaddöntőn a Puskás Aréna nézőtéri ülőhelyeinek 100%-át elfoglalhassák a szurkolók, amennyiben megfelelnek a belépés szigorú követelményeinek.

 

Az UEFA közleményében kiemelte: köszönetét fejezi ki a tagszövetségeknek, valamint a nemzeti és helyi hatóságoknak, amelyek szorosan együttműködnek az UEFA-val a szurkolók biztonságos visszatérése érdekében. Az európai szövetség az egészségügyi világszervezettel, a WHO-val is együttműködik annak érdekében, hogy csökkenteni tudja a COVID-19 világjárvány jelentette kockázatokat.

 

Nyolc rendező város már megerősítette, hogy a járványhelyzet, valamint a helyi átoltottság előrelátható júniusi-júliusi alakulása alapján stadionja várhatóan mekkora kapacitással fogadhat szurkolókat.

 

 hirdetes_300x300  

Szentpétervár és Baki egyaránt 50 százalékos stadionkihasználtságot jelölt meg. Az oroszok április végéig még jelezhetik, ha mégis több nézőt tudnak befogadni, Azerbajdzsánban pedig negatív koronavírusteszthez kötik az országba történő belépést. Amszterdam, Bukarest, Koppenhága és Glasgow 25–33 százalékos kapacitással számol, de előbbi három városban még nőhet az arány, ha javul az egészségügyi helyzet. London egyelőre 25 százalékos befogadóképességet vállal, ám az angol fővárosban bíznak benne, hogy a júliusi négyes döntő mérkőzésein (a két elődöntőben és a fináléban) több néző foglalhat majd helyet a Wembley lelátóin. Münchennek, Rómának, Bilbaónak és Dublinnak április 19-ig kell közölnie terveit, s az UEFA ezek után hoz döntést az itteni meccsrendezéssel kapcsolatban.

 

A külföldi mérkőzésekre elutazó szurkolóknak be kell tartaniuk az adott országok határátlépésre vonatkozó korlátozásait és szabályait (ideértve a karanténszabályokat is). A rendező országok jellemzően nem adnak felmentést ezen szabályozások alól a jeggyel rendelkező szurkolóknak, négy rendező város – köztük Budapest – azonban bejelentette, hogy a hatóságok különleges eljárásokat léptethetnek életbe annak érdekében, hogy megkönnyítsék az országba történő beutazást.

 

A Budapestre elutazó külföldi állampolgárok az országba történő belépést megelőző öt napban két negatív COVID-teszttel, vagy hat hónapnál nem régebbi megbetegedést igazoló dokumentummal léphetnek be az országba.

 

A mérkőzéseken való részvétel továbbra is önkéntes: azok a szurkolók, akik szeretnék visszaváltani korábban megvásárolt jegyeiket, április 22-én 18.00 óráig tehetik meg az UEFA hivatalos jegyértékesítési felületén, ez esetben az UEFA a teljes vételárat visszatéríti számukra.

 

Szintén Magyarországot, a Szurkolói Klub tagjait érintő hír, hogy az Európa-bajnoki részvételt novemberben kiharcoló válogatottak (Magyarország, Észak-Macedónia, Skócia és Szlovákia) számára az UEFA májustól fenntartja az újabb jegyértékesítési kör lehetőségét.

IDE kattintva olvashatók angolul az Európa-bajnokság mérkőzéseinek látogatására vonatkozó legfontosabb szurkolói információk.

 

mlsz.hu, nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!