Nyitókép forrása: a KFC facebook-oldala

 

A Slovnaft Cup-ból kiejtették a komáromiak a DAC farmcsapatát, most a bajnokságban is lehetőséget kapnak a pontszerzésre.

 

Még húsvét előtt találkozott egymással a mai rangadó két főszereplője. Akkor, a szlovák kupában a komáromiak 4:1-re győzték le mai ellenfelüket, így érthető módon érdekes mérkőzés várható ma délután is. A komáromiak célja nem is lehet más, mint bizonyítani, nem a véletlen műve volt a kupameccs-győzelem, míg a somorjaiak minden bizonnyal revansot vennének mai ellenfelükön

 

?? A Somorjai TK elleni kupatovábbjutásunk összefoglalója
?? Zostrih nášho pohárového postupu proti FC STK 1914 Šamorín

????
#hajrakfc

Közzétette: KFC Komárno – 2021. március 23., kedd

 

A komáromiaknak némi fejtörést okoz, hogy a Bártfa elleni mérkőzés előtt Achilles-ínszakadást szenvedett védelmük legrutinosabb játékosa, Saláta Kornál, aki számára ezzel véget is ért az idény.

 hirdetes_300x300  

 

Április 6-án, bár nem a találkozó esélyeseként léptek pályára a komáromiak Besztercebánya ellen, mégis csak egyetlen büntetőn múlott a Slovnaft Cupban való továbbjutás. Mivel a rendes játékidőben nem született gól, így a csapatok tizenegyespárbajban döntötték el, ki lesz a továbbjutó. Ebben a Dukla bizonyult egy hajszállal jobbnak és 5:4-es arányban nyerte a mérkőzést, és jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol a DAC ellenfele lesz.

 

Csupán néhány napja volt így a regenerálódásra Németh Szilárd védenceinek, akik azóta már csak a mai rangadóra készülnek. A DAC farmcsapata csupán egyetlen ponttal marad le a KFC mögött a tabellán, így különösen fontos, hogy négymérkőzéses bajnoki veretlenségüket tovább bővítsék a komáromiak.

 

A mai találkozóra való felkészülésről a KFC U19-es válogatott játékosa, Filip Szetei beszélt a klub közösségi oldalán.

 

“Sajnáljuk a Besztercebánya elleni kupabúcsút, de ez már mögöttünk van, minden úgy van ahogy lennie kell, teljes erővel a bajnokságra és a Somorja elleni mérkőzésre összpontosíthatunk. Becsületesen készülünk mint bármelyik meccsre, pozitív a hangulat az öltözőben és fontos lesz, hogy ne lógassuk a fejünket a kupakiesés után hanem éppen ellenkezőleg, kiadjuk magunkból a maximumot a szombati találkozón.”

 

fogalmazott Szetei.

 

A 16 órakor kezdődő találkozót tekintettel a szigorú járványügyi előírásokra továbbra is csak az interneten követhetik a szurkolók. Ezúttal a klub YouTube-csatornája sugározza majd élőben a derbit.

 

 

reprofoto/futbalnet.sk

 

A Komáromi FC jövő héten, április 17-én ismét hazai pályán játszik majd, akkor Tőketerebes csapatát fogadják majd a lilák.

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!