Nyitókép: sport.sk

frissítve 17:10-kor

 

3:2-es vereséget szenvedett a DAC Zólyomban, a Dukla Besztercebánya átmeneti otthonában a Slovnaft Cup negyeddöntőjében, ezzel búcsúzik a kupától.

 

Már a második percben megszerezte a vezető gólt a másodosztályban szereplő Dukla Besztercebánya a mai kupameccsen. A DAC már a 17. percben egyenlített volna, ám a játékvezető lest látott Moumou találatába. Még az első félidőben, a 20. percben sikerült Müller találatával egyenlíteni, majd több ígéretes helyzetet is sikerült kialakítani, a gólok azonban elmaradtak.

 

A 67. percben Beskorovajnij találatával sikerült átvenni a vezetést. Az öröm azonban nem tartott soká, hisz a hazaiak gyorsan egyenlíteni tudtak, és már-már mindenki elkezdett a büntetőpárbajra készülni.

 hirdetes_300x300  

 

Az utolsó percekben a besztercebányaiak még egy kapuscserét is végrehajtottak a jobb esélyek érdekében, azonban szolgálataira már nem volt szükség, miután a szintén csereként beálló Tóth ugyanis Száraz háta mögé pattintotta a kapufáról levágódó labdát.

 

A DAC videós visszajátszásra hivatkozva azt írja, hogy Tóth egyértelműen könyökével szerezte a gólt, ez azonban már nem változtat azon a tényen, hogy a DAC kupás álmai szertefoszlottak.

 

Edzői értékelés:

 

Bernd Storck (DAC): „Nagyon csalódottak vagyunk. Nehéz ilyenkor szavakat találni. Nagyon mérges vagyok az utolsó pillanatban történtek miatt. Úgy láttam, hogy szabálytalanság előzte meg a harmadik gólt. A videón látszik, hogy a játékos könyökkel küldte a labdát a kapuba. Mindenesetre nagyon fájó a hajrában kapott gól. A kupában szerettünk volna sikeresen szerepelni. Felészültünk az ellenfél játékából, megfigyeltük őket. Most már a bajnokságban kell koncentrálnunk a következő mérkőzésre.”

 

Stanislav Varga (Besztercebánya): „Jó mérkőzést játszottunk egy nagyon erős ellenféllel. Nagy köszönet jár a játékosoknak a hozzáállásukért, és azért, hogy a rendes játékidőben sikerült kivívni a továbbjutást. Szlovákia egyik legerősebb csapatát sikerült legyőznünk. A kupára bónuszként tekintünk, a prioritást továbbra is a bajnokság jelenti a számunkra. A másodosztály erős bajnokság.”

 

 

FK DUKLA BESZTERCEBÁNYA – FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 3:2 (1:1)

 

Slovnaft Cup, negyeddöntő, Zólyom 2021.04.14., 13:30

Játékvezetők: Dohál – Galo, Košecký
Nézőszám: nézők nélkül
Góllövők: 1. Kupčík, 69. Frimmel, 90+3. Tóth, ill. 20. Müller, 67. Beskorovainyi
Sárga lap: 43. Nosko, 52. Willwéber, 87. Vajda, 89. Lukáčik, ill. 89. Ramirez
DAC: Száraz – Sommer, Müller, Beskorovainyi, Davis (K) – Schäfer (82. Njie), Christie-Davies – Divković (46. Andzouana), Friede (58. Ramirez), Moumou (82. Taiwo) – Nicolaescu (70. Balić)
Besztercebánya: Baláž (91. Krejčí) – Migaľa (91. Gonda), Nosko, Kupčík, Lukáčik – Willwéber (76. Tóth), Snitka – Starší, Polievka (K), Kvocera (64. Vajda) – Vujošević (64. Frimmel)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 47% : 53%
Lövések: kapura: 7:10, mellé: 3:2
Szabadrúgás: 22:18
Szöglet: 3:8
Les: 0:2

 

 

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.