Jeromos
  • HUF: 421.17
  • USD: 0.98
  • 12 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

sport

Futóverseny a barátság jegyében – koronavírus idején is

Fusson Ön is lakóhelyén az egészségéért és egy nagyszerű élményért

Nyitókép: archív (Diósförgepatony)

 

Április 17-én fusson Ön is lakóhelyén az egészségéért és egy nagyszerű élményért.

 

Örömteli futás, nemes cél, új barátságok – többek között ezek jellemzik a felső-csallóközi, immár jelentős múltra visszatekintő futóversenyt.

 

Diósförgepatonyban évről évre több és több érdeklődő találkozik, hogy “együtt” fusson, s új élmények, sikerek mellett, akár új barátságot is köthessen – ismertette a futórveseny ambícióját, szervezési hátterét Koczó Vince, a helyi sportklub elnöke. Céljuk egyúttal, hogy továbbvigyék a sport és a mozgás szeretetét.

 

10 km-es táv

 

A diósförgepatonyi futóverseny távja 10 km (Diósförgepatony – Mihályfa – Felsőpatony és vissza, aszfaltúton). Lényeges, hogy a futáson mindenki saját felelősségre vesz részt.

 

 

A szervezők a járványhelyzetet és korlátozásokat látva úgy döntöttek, hogy ha nem is a hagyományos módon, de idén is megtartják a futóversenyt. A versenyzők nem találkozhatnak a megszokottakhoz hasonlóan, ezért arra kérik a futókat, kocogókat, érdeklődőket, hogy április 17-én mindenki egyénileg, a  lakóhelyén teljesítse a meghatározott, 10 km-es távot.

 

A futás befejezte után az eredményeket a beh@orechovapoton.sk e-mail címre kell elküldeni, vagy komment formájaban megjelentetni a verseny FB-oldalán. Természetesen, a résztvevők az élményben túl emlékéremmel is gazdagodnak, amit a szervezők postai úton kézbesítenek.

 

 

Egyben arra biztatnak mindenkit, hogy jövőre remélhetőleg már a megszokott módon találkozhatnak újra Diósförgepatonyban.

 

A sportszervezet elnöke büszkén mutatta, hogy a megépült kerékpárút is sportolásra motiválja az embereket, hiszen ott immár jóval biztonságosabban lehet sportolni, mint az utakon.

 

Rosinszki Mihály, a rendezvény egyik alapító tagja annak eredetével kapcsolatban 2011-ben úgy fogalmazott, 1981-ben döntöttek úgy a nagyszombati futóversenyek hagyomanya és sikere alapján, hogy a Dunaszerdahelyi járásban is szerveznek hasonlót. Varga Györggyel és a sportszervezet tagjaival együtt örömmel fogadták a szervezés ötletét.

 

Rosinszki Mihály büszke volt arra, hogy a verseny idővel országos, majd nemzetközi rangúvá vált. A Barátság futóverseny a barátság és a nemes küzdelem szellemének jegyében született. A szervezők bíznak abban, hogy ez továbbra is így marad.

 

Koczó Vince a Körkép.sk-n keresztül is köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik évről évre segítik a futóverseny megszervezését és hozzájárulnak annak sikeréhez, vagy beneveztek a versenyre. Mindenkinek jó egészséget kíván, és biztatja a futókat arra, hogy a szombati versenyen is bátran fussanak

 

Idén ugyan egymástól távol, de a nemes cél érdekében továbbra is együtt!

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket