Nyitókép forrása: a Komáromi FC facebook-oldala

 

Bár múlt héten Somorja került ki győztesen a csallóközi derbiből, ma délután megmutathatják a komáromiak, hogy több van bennük. A Komáromi FC – Tőketerebes találkozó szombaton 16:30-kor kezdődik.

 

A továbbra is zárt kapuk mögött zajló bajnokság 25. fordulójában Tőketerebes látogat Komáromba. Múlt héten Somorjának sikerült elvinnie 3 pontot Klapka városából, így ma fokozott erőfeszítés várható a hazaiaktól, hogy mindenképpen győztesen kerüljenek ki a párbajból.

 

A hétvégi szerencsétlen vereség után csak a győzelem az elfogadható, ráadásul az őszi kétgólos fiaskóért is van mit visszaadnunk a sárga-kékeknek.

 

fogalmaznak közösségi oldalukon a lilák, akik megszólaltatták a tavaly még a zemplénieket erősítő, azonban ma már komáromi színekben szereplő Dávid Špakot is.

 hirdetes_810x300  

 

“Elsősorban sajnáljuk, hogy szombaton nem tudtuk otthon megverni Somorját, de ez már mögöttünk van, tanulnunk kell belőle és már előre tekintünk. Becsületesen készülünk a szombati mérkőzésre, amelynek személyesen nagyon örülök. Célunk a győzelem, a három pont itthon tartása nagyon fontos számunkra.”

 

A komáromiak jelenleg mindössze egy ponttal előzik meg a tabellán a tőketerebesi csapatot, akik viszont egy meccses hátrányban vannak a lilákhoz képest. A bajnokságot a DAC-verő Besztercebánya vezeti 51 ponttal, mindössze két ponttal előzve meg az őt üldöző Liptószentmiklóst.

 

Amennyiben ma Pozsonyligetfalu legyőzné Somorját, és Komárom is három pontot gyűjtene be, úgy sikeresen feljebb kerülhetne a jelenlegi 9-ről a 7.-8. helyre. Némileg nehezíti a komáromiak helyzetét, hogy a védelem két alapköve, Saláta Kornél és Szőcs László sem játszik. Míg Saláta achilles-ínszakadás miatt kénytelen kihagyni a következő hónapokat, addig Szőcs a múlt héten begyűjtött 5. sárgalapja miatti eltiltását tölti. A Trencséntől érkezett Machara szintén nem lesz bevethető, emellett portálunk információi szerint a vezéregyéniség Goran Matic Somorja ellen elszenvedett izomsérülése miatt csak a cserék közt kap ma helyet.

 

reprofoto/futbalnet.sk

 

A járványügyi intézkedések miatt a komáromi szurkolók továbbra sem buzdíthatják a lelátókról kedvenc csapatukat, azonban a klub most is biztosítja a találkozó élő közvetítését az interneten keresztül.

 

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!