Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

 

A magyar miniszterelnök üdvözli az UEFA, a labdarúgás európai szervezetének azon álláspontját, amely határozottan kiáll az európai Szuperliga létrehozására irányuló törekvések ellen, és hitet tesz a sportág európai szintű egysége és a szolidaritás elve mellett – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

 

Magyarország meggyőződése, hogy a világ legnagyszerűbb játékának szépségét és emelkedettségét éppen az adja, hogy ez a sportág mindenkié, és nem sajátíthatják ki maguk számára a leggazdagabbak – húzta alá Orbán Viktor.

Leszögezte: Magyarország támogatja az UEFA-t és a FIFA-t, valamint az MLSZ-t a szövetségi versenyek integritásának védelme érdekében, akár nemzeti, akár európai szinten.

 hirdetes_400x285  

 

Az európai szövetség (UEFA) az angol, az olasz és a spanyol tagszövetségével együtt már a hivatalos bejelentés előtt, vasárnap elítélte a Szuperliga létrehozását. Az UEFA súlyos szankciókat helyezett kilátásba és közlése szerint minden erejével igyekszik megakadályozni az új bajnokság elindulását.

 

A 12 európai sztárcsapat hétfő éjjel jelentette be, hogy megalakítják az Európai Szuperligát (ESL), mely az UEFA által szervezett versenysorozatokkal kíván konkurálni. Az AC Miláno, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter Milán, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid és Tottenham Hotspur annak ellenére hozták meg a lépést, hogy fennáll a veszélye annak, hogy kizárják őket és játékosaikat a nemzetközi versenyekből.

Az alapító klubok egyszeri, 3,5 milliárd eurós pénzügyi injekciót is kapnak. A szuperliga elnöke a Real Madrid első embere, Florentino Perez lesz.

Jön a futballháború? 12 sztárcsapat Szuperligát alapít. Az UEFA megfenyegette őket

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.