Nyitókép: dac1904.sk

 

Németh Antal lesz a DAC 27. vezetőedzője az élvonalban, miután a klub szerdán közös megegyezéssel megvált Bernd Storck német szakvezetőtől.

 

Németh, aki eddig Storck asszisztenseként dolgozott a sárga-kékeknél, a klubbal való megegyezése alapján a szezon végéig irányítja a dunaszerdahelyi csapatot. Stábjában a másodedzői és videóelemzői feladatokat Czuczi Mátyás, a kapusedzői feladatokat Martin Raška, az erőnléti edző feladatát pedig Gábriš Csaba végzi majd.

 

Már nem Storck a DAC edzője

 

 hirdetes_810x300  

Az eddigi asszisztens, aki tavaly júniusban Bernd Storck stábjának tagjaként érkezett Dunaszerdahelyre, Budapestről származik. Az aktív játékos-pályafutása során hazájában a magyar másodosztályig jutott, majd az új-zélandi élvonalban futballozott. Hazatérését követően folytatta a játékos-karrierjét, de egyre többet foglalkozott az edzői szakmával is. A budaörsi fiataloknál kezdte a tréneri hivatást, kipróbálhatta magát a Magyar Labdarúgó-szövetség Pest Megyei igazgatóságának a szakmai igazgatójaként is, ahol a 6-14 éves korosztályokért volt felelős. Emellett a Vasas SC Budapest alá tartozó Kubala Akadémia sportigazgatójaként is dolgozott. Ezután Magyarország ifjúsági korosztályos válogatottjainál tevékenykedett, fokozatosan a 17, 18 és 19 éven alatti nemzeti csapatot is irányította. A tizenhét- és tizenkilenc évesekkel bejutott az Európa-bajnoki selejtezők Elitkörébe. A Csallóközbe való érkezését megelőzően pont az U17-es gárdát vezette. Tapasztalatait az edzőképzés folyamatában is kamatoztatta, Magyarország hét megyéjében oktatta a C licencért folyamodókat. Németh Antal a legmagasabb edzői képesítéssel, a Pro licenccel rendelkezik – tanfolyamát a német Jörg Daniels vezetése alatt végezte.

 

dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.