Nyitókép forrása: a Komáromi FC fb-oldala

 

Habár a Közegészségügyi Hivatal eheti rendelete lehetővé teszi a szurkolók jelenlétét a lelátókon bizonyos feltételek teljesítése esetén, a Komáromi FC vezetősége úgy döntött, hogy zártkapus lesz a május 1-i hazai találkozójuk. Közleményükben megjegyzik, hogy bizakodtak abban, hogy már most visszatérhetnek szurkolóik a lelátókra, hosszabb mérlegelés után azonban a zárt kapuk mellett döntöttek.

 

Kedves Szurkolók, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal által hétfőn közzétett kiáltvány után abban bizakodtunk, hogy már szombaton visszatérhetnek a nézők lelátókra. Klubunk azonban úgy mérlegelte, hogy a belépő nézőket érintő feltételek (36 óránál nem régebbi negatív PCR vagy LAMB teszt ÉS 12 óránál nem régebbi negatív antigén teszt) teljesítése nem valószerű, valamint a SZLSZ sem adott ki ezzel kapcsolatosan irányelvet a II. liga számára, ezért a május 1-re tervezett mérkőzést ismét zárt kapuk mögött rendezzük meg.

 

fogalmaz közleményében a komáromi klub, majd hozzáteszi, hogy

 

Klubunk sajnálja a kialakult helyzetet, azonban ha a járványügyi intézkedések engedékenyebbek lesznek, a Besztercebánya elleni utolsó hazai mérkőzésen megnyitjuk szurkolóink előtt a stadion kapuit.

 

 hirdetes_810x300  

Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, öt csapatsport legmagasabb osztályaiban engedélyezi a Közegészségügyi Hivatal a nézők jelenlétét, de csak rendkívül szigorú feltételek mellett. Ilyen például a KFC által is említett duplateszt-kötelezettség, tehát a 36 óránál nem régebbi PCR- vagy LAMP-teszt mellett a 12 óránál nem régebbi antigénteszt is kötelező a szurkolóknak, ezen felül beléptetésénél a klubnak el kellene kérnie a szurkolók minden fontos adatát – név, lakcím, születési dátum, telefonszám, nem beszélve a megfelelő számú személyzet biztosításáról, akik a mérkőzés során végig kötelesek lennének ellenőrizni a hatályos közegészségügyi rendelkezések betartását.

 

A Közegészségügyi Hivatal nem titkolja, hogy a szabályok azt hivatottak biztosítani, hogy rendkívül szigorú körülmények között teszteljék a fokozottan kockázatos rendezvények hatásait, tehát, hogy kvázi kontrollált környezetben megtartott rendezvények után vajon terjedni kezd-e a koronavírus az adott közösségben és annak környezetében.

 

Csakhogy, ahogy azt a KFC is megjegyzi, aligha teljesíthető, hogy valaki 50-70 eurót ki tudjon fizetni kéthetente azért, hogy kedvenc csapatának szurkoljon, még ha kapna is a megfelelő időben időpontot a PCR-tesztre, vagy az ún. gargalizálós LAMP-tesztre. Az pedig aligha várható, hogy néhány száz szurkoló tudja biztosítani magának a két tesztet minden második hétvégén, akár vasárnap délelőtt is, hisz nem egy másodosztálybeli csapat délelőttönként lép pályára.

 

Így tehát marad továbbra is az online közvetítés és szurkolás. A Komáromi FC május 1-jén 17 órától a kiesőhelyen álló Slovan U21-csapatát fogadja. Egy győzelem a biztos matematikai bennmaradást jelentené a liláknak, míg az égszínkékek esetében a vereség a biztos kieséssel lenne egyenlő.

 

„Úgy készülünk, mint minden más II. ligás mérkőzésre, szeretnénk minél jobban végezni a táblázaton”

 

fogalmazott a szombati találkozóval kapcsolatban Németh Szilárd vezetőedző. A KFC egyébként jelenleg a tabella 7. helyén áll 34 ponttal.

 

reprofoto/futbalnet.sk

 

A KFC egyébként május 1-jén stadionját ünnepli, ugyanis

 

1961. május 1-jén, azaz 60 éve játszották első mérkőzésüket jelenlegi otthonukban, a Pintyőkeligetben az Aranycsapat kapusát, Grosics Gyulát is felvonultató Tatabányai Bányás SC ellen

 

 

A hétvégi mérkőzés bulletinje itt érhető el.

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.