Nyitókép: sport.sk

 

Vasárnap délután a Slovan otthonába látogat a DAC. A 18 órakor kezdődő derbi szezonbeli negyedik és egyúttal utolsó összecsapása a két csapatnak.

 

Az első és a második csatája szorosnak ígérkezik. A Slovan az utolsó négy fordulóban mindössze négy pontot gyűjtött be, a múlt heti Spartak Trnava elleni háromgólos vereségük pedig elég mély ütés volt szurkolóiknak és a klubvezetésnek is. Ifj. Ivan Kmotrík „következményeket” ígért, és bár elkezdett tárgyalni Vladimír Weiss esetleges vezetőedzői meghívásáról, most még biztosan Darko Milanić irányítja majd az égszínkékeket.

 

A DAC már a szlovák kupából való kiesés után meglépte az edzőcserét, a Körkép.sk információi szerint pedig egy esetleges mai DAC-győzelem akár Németh Antalt is ott tarthatja a sárga-kékek vezetőedzői posztján, és Világiék nem feltétlenül keresnek új embert a stáb élére.

 

 hirdetes_300x300  

Igaz, hogy a Slovannak ma egy döntetlen is elég ahhoz, hogy otthon ünnepelhesse bajnoki címét, de miért pont a DAC adja meg a pozsonyiaknak ezt az örömet?

 

„Minden klubnak megvannak a saját problémái, mi elsősorban saját magunkra és a teljesítményünkre összpontosítunk. A legutóbbi három meccset megnyertük, jó formában vagyunk, amit szeretnénk is megmutatni. Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz meccs vár ránk. A Slovant még nem sikerült legyőznünk ebben a szezonban, de enélkül is megvan a kellő motivációnk. Az égszínkékekkel mindig nagy meccseket vívunk, így már nagyon várjuk a holnapit és bízom benne, hogy jól felkészültünk. Szeretnénk sikeres eredményt elérni”

 

jelentette ki a klub honlapján Dominik Kružliak, aki Kalmár Zsolt távollétében a csapatkapitányi karszalagot viseli a mérkőzéseken.

 

A mai, 18 órakor kezdődő találkozót a szlovák RTVS televízió 2-es csatornája közvetíti élőben internetes oldalán is, valamint a fortunaliga.tv.

 

Várható jövés-menés a sárga-kékeknél…

 

Miután hamarosan véget ér a Fortuna Liga aktuális idénye, egyre jobban foglalkoztatja a szurkolókat is a kérdés, hogy vajon kik távoznak majd a csapattól. Miután a DAC védelme eléggé gyenge lábakon áll, valószínűleg nem okozunk meglepetést, ha azt mondjuk, a Körkép információi szerint a német Müller biztosan távozik a szezon végén, de Sommer és Friede dunaszerdahelyi pályafutása sincs kőbe vésve.

 

Úgy tudjuk, a remek formában lévő Eric Ramirezért már kapott millió ajánlatot a klub, így valószínűleg ő sem marad már sokáig a sárga-kékek kötelékében. A hosszú ideje sérüléséből lábadozó Vida Máté már megerősítette, hogy Világiék nem hosszabbítanak vele szerződést, kérői között a magyarországi Vasast és a lengyel élvonalban szereplő Piast Gliwice-t tartják számon.

 

Az érkezőkkel kapcsolatban információink szerint Németh Antal személye azért is fontos lehet a DAC kispadján, mert a klub szeretne újabb magyar játékosokat igazolni, ráadásul korábbi utánpótlásbeli munkája révén tapasztaltnak számít a fiatal keretek irányításában.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Fortuna liga Slovan

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.