Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Petőcz Andrea

 

Edzőváltás, koronavírus, üres lelátók, 8. hely. Nagyjából ez jellemezte a Komáromi FC most lezárult idényét. A szlovák országos másodosztály 8. helyén záró komáromi csapat mindennek ellenére mozgalmas szezont tudhat magáénak, hisz a Fortuna Ligához hasonlóan szigorú intézkedések közepette, de folytathatták a bajnokságot idén.

 

Németh Szilárd érkezésével sikerült felrázni a csapatot, javult a gólarány, élvezetesebb focit játszott a KFC, melyet a szurkolók minden esetben az interneten keresztül közvetített élő adásban nézhettek meg.

 

Magabiztos győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a Komáromi FC – videókkal

 

 hirdetes_400x285  

Németh a szezonzárás után a klub honlapján értékelte a tavaszi eredményeket.

 

Ami az eredményeket és a meccseket illeti, volt nagyon sok jó dolog is, viszont volt, ami rosszul sikerült. A bennmaradást, mint célt magasan túlszárnyaltuk, nem kellett a végéig félnünk, 4-5 mérkőzéssel előtte már tudtam, hogy bentmaradunk. A vége sajnos nem sikerült jóra, ez visszafogta a jó hangulatot, de szerintem összesítve jól szerepeltünk, az első öt csapat ellen csak a Szakolcától kaptunk ki a legvégén, a gyengébb csapatok ellen viszont a koncentrációt még javítanunk kell, főleg a hazai mérkőzéseken. A gólarányunk 21:20 volt, részemről negatívum a 20 kapott gól, sokat kaptunk pontrúgásból, pedig a szakmai stábbal erre is figyeltünk, gyakoroltuk edzéseken, a 21 lőtt gól viszont pozitívum, főleg az őszi 10-hez, de a gólok mellett sok helyzetet is kialakítottunk.

 

fogalmazott a vezetőedző, aki elégedettségét fejezti ki azzal kapcsolatban, hogy a játékosok megértett, mit szeretne látni a pályán.

 

Szurkolói előtt lép pályára az idény utolsó hazai mérkőzésén a Komáromi FC

 

A játékosok jól megértették, mit akarunk játszani, magasabbra toltuk fel a védelmet, aktívabban fociztunk, talán támadójáték a legnagyobb pozitívum. Liptószentmiklós elleni idegenbeli meccsen több helyzetünk is volt, ahol nyerhettünk volna, Máriatölgyes és Tőketerebes ellen is volt 3 tuti ziccerünk, a Slovan B ellen is 4. Örülök, hogy sokszor helyzetbe tudtunk kerülni, azon fogunk dolgozni, hogy még effektívebbek legyünk.

 

Németh emlékeztetett, hogy a koronavírus megállította a csapatot a tavaszi rajtkor, hisz több mint két hétre karanténba került az egész csapat a stábbal együtt. Mint fogalmazott, emiatt összesűrűsödtek a meccsek, kénytelenek voltak az eredményre koncentrálni.

 

Kiütötték a Szlovák Kupában a komáromiak Somorja csapatát – videó

 

A jövőben többet kell dolgoznunk a csapatmunkán, az átmeneten támadásból védekezésbe, védekezésből támadásba, magasabb tempóban játszani, minden szinten tudunk még javulni.

 

vélekedett a korábbi válogatott játékos, aki azt is elárulta, hogy a következő idény kezdetéig olyan játékosokat keresnek, aki segíteni tudnak a csapaton, beleillenek a rendszerükbe és előrelépést jelentenek. Ezen felül szeretnének egészséges csapaton belül konkurenciaharcot az egyes posztokért.

 

Fontos pontokért száll harcba vasárnap Komárom

 

A komáromiak június 16-án találkoznak újra, addig egyéni edzéstervek alapján készülnek majd a játékosok.

 

Ahogy az már hagyománynak számít, a tervek szerint idén is főleg magyarországi csapatokkal mérkőznének meg a lilák a felkészülés során. Előzetes programjukban szerepel a Vidi és a Fradi második csapata, valamint Soroksár, Szolnok és Lipót.

 

Előzetes nyári felkészülési program:

 

06.26.: MOL Fehérvár FC II (NB III.)
07.03.: Soroksár (Merkantil Bank Liga)
07.07.: Szolnok (Merkantil Bank Liga)
07.09.: Lipót (NB III.)
07.17.: FTC II (NB III.)

 

Körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!