Nyitókép: reprofoto

Magyar ember csak Isten előtt térdepel, valljuk sokszázezren. Mindennek a közelgő labdarúgó Európa-bajnokság előtt lett jelentősége, hiszen a mérkőzések előtt több válogatott térdeléssel fejezi ki tiltakozását a kirekesztés és a rasszizmus ellen.

 

Az egész cirkusz egyébként a tiltakozó és kirekesztő megmozdulásairól ismert amerikai Black Lives Matter mozgalommal szembeni megbékélés kapcsán kelt életre.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség épp a magyar-ír előtt jelentette be, hogy a válogatott nem fog térdelni a mérkőzések előtt, hiszen labdarúgóink enélkül is tisztelettel viseltetnek mindenki iránt

 

 hirdetes_810x300  

Majd jött a mérkőzés, az írek letérdeltek, a magyarok pedig állva maradtak. A lelátó pedig óriási füttyel reagált az ellenfél játékosainak viselkedésére, illetve tapssal és „Szép volt fiúk!“ skandálással jutalmazta a magyar játékosokat.

 

Mia véleményed a térdeléses, kifütyüléses témáról?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Eddig a tények, amire hamarosan a a politika, mediális világ és a társadalom is reagált. A Gyurcsány Ferenc féle DK második embere, Erzsébetváros polgármestere, Niedermüller Péter kezdte a sort, aki kijelentette, hogy ezért az íreknek drukkolt.

 

 

A másik oldal pedig azt sajnálta, hogy Niedermüller miért nem ír.

 

 

A Fradi-tábor vezérszurkolója, Hamberger Ádám válaszul undorító magyarellenes közegnek nevezte Nidermülleréket, hozzátéve, hogy felfoghatatlan számára, hogyan tud valaki magyarként, hazafiként ezzel a politikai garnitúrával közösséget vállalni.

 

A hisztéria egy pillanat alatt politikai üggyé vált, és immár az országhatárokon túl is vágtat. Ismét világos választóvonal alakult ki a nemzeti-konzervatív oldal, illetve a balliberális-progresszív értékrendet követők között.

 

Az írek felháborodásának adtak hangot, és a magyar válogatott megbüntetését kérik az UEFA-tól.

 

Tegnap a brit sajtó is felkapta az ügyet, ahol az ismert Brüsszel-szkeptikus politikus, a Brexit párt elnöke, Nigel Farage is megosztotta a fütyülős videót azzal a szöveggel, hogy a szurkolók Európában sem tartják vissza magukat.

 

A térdelés megtagadása és a térdelők megbélyegzése világos álláspontra késztet mindenkit.

 

Kedden ismét pályára vonul a magyar válogatott. Az ellenfél Portugália lesz…

 

A Körkép.sk megkérdezi olvasóit a térdelési botrányról – Szavazással

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 21 olvasónak tetszik ez a cikk.