Nyitókép forrása: nemzetisport.hu/Dömötör Csaba

 

Kalmár Zsolt sérülése miatt ugyan lemarad az idei, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságról, azonban a Nemzeti Sport szakértőjeként folyamatosan „találkozhatnak” majd vele a magyar szurkolók. A 27-szeres magyar válogatott középpályás a nemzetisport.hu-nak és a dac1904.sk-nak is adott egy-egy interjút az Eb kezdetekor.

 

Kalmár klubcsapata honlapján elmondta, hogy lelkileg már sikerült feldolgoznia, hogy nem lehet ott az Eb-n.

 

„Lelkileg már rendben vagyok, sikerült feldolgoznom és elfogadnom, hogy egy ilyen sérülést szenvedtem el. (…) Az első néhány napban nem volt könnyű, hiszen tisztában voltam vele, hogy ez a kihagyás mit jelenthet a pályafutásom szempontjából. (…) Túltettem magam ezen a dolgon és remélem, hogy a jövőben lesz még lehetőségem részt venni egy rangos tornán, amit most ki kellett hagynom. Szeretnék személyesen a lelátóról szurkolni a csapatnak, tervezem, hogy 15-én felutazok a portugálok elleni meccsre. Nagyon várom már.”

 

fogalmazott a sárga-kékek kapitánya, aki szerint a magyar válogatott nagyon felkészült lesz a csoportmérkőzéseken.

 hirdetes_300x300  

 

„Ahogy a csapatot és a stábot ismerem, nagyon felkészültek leszünk és mindent megteszünk a jó eredmény eléréséért. Tudjuk, hogy nem vagyunk könnyű csoportban, de egy meccsen minden megtörténhet. Remélem, hogy képesek leszünk meglepetést okozni. Bízom a csapatban, mert megvan bennünk a kellő erő és minőség.”

 

nyilatkozta Kalmár, aki szerint akkor sem dől össze a világ, ha esetleg nem az elképzelések szerint alakulnak majd a mérkőzések, mert ezekből is tanulni kell.

 

„Ki kell élvezni, hogy ilyen csapatok ellen futballozhatunk és hogy részt vehetünk egy ilyen tornán. Nagyon nagy előny számunkra, hogy majdnem hetvenezer ember fog nekünk szurkolni, így az akarattal, küzdőszellemmel biztosan nem lesz gond. A többit majd meglátjuk, de szerintem az együttes képes lehet meglepetést okozni.”

 

Az NS-nek nyilatkozva Kalmár kiemelte, hogy várhatóan minden mérkőzésre más taktikával küldi ki játékosait Marco Rossi, a gólhelyzeteket pedig kőkeményen ki kell majd használniuk a játékosoknak.

 

„Minden meccsen meglesz a csapat külön taktikája, azaz minden találkozón mást játszik. Sokszor védekezik feljebb, letámadja az ellenfelet, főleg a két hazai meccsen. Arra figyelni kell azonban, hogy hátul ne nyíljunk ki túlságosan, mivel a világ legjobb játékosai lesznek az ellenfeleink. Remek csapatok vannak a csoportunkban, ám mi is megmutattuk már, hogy képesek vagyunk helyzeteket kialakítani. Biztos vagyok benne, hogy lesz lehetőség a gólszerzésre, és a helyzeteket kegyetlenül ki kell használni.”

 

mondta Kalmár, aki méltatta a magyar labdarúgásban beállt változásokat is.

 

„Fantasztikus, hogy az elmúlt nyolc-tíz évben micsoda változások voltak magyar labdarúgásban: remek létesítmények és visszhangos, nagy sikerek jellemezték az elmúlt időszakot. Az Európa-bajnoki rendezés nagy ajándék, mert nem mindennapi élmény az egész országnak, hogy a legnagyobb sztárcsapatok és a világ legjobb labdarúgói vannak itt nálunk. Összehozza a társadalmunkat, az emberek biztosan boldogok lesznek az Európa-bajnokság ideje alatt, ezt jól láthattuk kétezertizenhatban is. Nagy lökést ad a csapatnak a telt házas Puskás Aréna. Biztos vagyok benne, hogy mindenki száz százalékon pörög majd, mentálisan pedig óriási előny a hazai szurkolás. Tapasztaltam én is, hogy az elmúlt másfél év zárt kapus meccsei után mekkora különbség újra szurkolók előtt futballozni, a motivációval nem lesz problémája a válogatott játékosainak.”

 

Kalmár szerint az Eb legnagyobb esélyesei a franciák és a spanyolok, de bízik abban, hogy a magyar a torna meglepetéscsapata lesz.

 

„Abban bízom, hogy az Eb egyik meglepetéscsapata a mi válogatottunk lesz, ha sikerülne a továbbjutás, azt extra bravúrként értékelném. A földön maradva a pontszerzésben bízom.

 

A portugálok elleni meccs kapcsán Kalmár megjegyezte, hogy játszott már Cristiano Ronaldo ellen, és bár egyénileg nehéz megállítani a portugált, „ha csapatként erősek leszünk, őt is meg lehet fékezni”.

 

„Nem láttam rajta semmilyen arroganciát, a futballhoz nagy magabiztosság és önbizalom kell, látszik rajta, hogy mindig hisz magában, nekünk pedig azt kell elhinni, hogy sikeres Európa-bajnokság elé nézhetünk.”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.