Nyitókép: twitter

 

Drámai perceket éltek át a futballszurkolók szombaton, mikor a Dánia-Finnország Eb-meccs közepette mindenféle előjel nélkül összeesett a pályán Christian Eriksen, a dánok tapasztalt középpályása.

 

Miután megérkeztek az első megnyugtató hírek Eriksen állapotáról, gyakorlatilag az összes közösségi oldalt ellepték a dánok csapatkapitányát, Simon Kjaert a nap hősének kikiáltó posztok. A szurkolók jól érezték meg, hogy mennyire sok múlott Kjaer lélekjelenlétén. Míg barátját nem vitték el a mentők, nem engedte meg magának az összeomlás luxusát.

 

Először odarohant földön fekvő társához, nyelvét félretolva szabaddá tette légutait megakadályozva ezzel, hogy Eriksen lenyelje a nyelvét. Ezt követően elkezdte az újraélesztést amíg megérkeztek a pályára az orvosok, majd arra kérte társait, hogy állják körbe Eriksent, ezzel gátolva meg a kíváncsi tekinteteket.

 

 hirdetes_810x300  

Miután Eriksent az orvosokra bízta, Kjaer kiment a pályára szélére Sabrinához, Eriksen feleségéhez, hogy megpróbálja megnyugtatni, vigasztalni.

 

Később, mikor újraindult a játék, Kjaer nem tudta azt folytatni, a finnek gólja után nem sokkal cserét kért.

 

A dánok szövetségi kapitánya, Kasper Hjulmand később megerősítette, hogy Kjaert nagyon mélyen érintették a történtek, hisz nem csak csapattársáról, hanem barátjáról volt szó. Míg várakoztak a folytatásra, kétségeit fejezte ki, hogy tudja-e folytatni a mérkőzést, de végül megpróbálta. Mint később megmutatkozott, nem tudott a pályán maradni a hihetetlenül erős érzelmi feszültség miatt.

 

Foci-EB: Összeesett a pályán Christian Eriksen dán játékos

 

Eriksen „még lélegzett”, amikor odaértek hozzá az orvosok

 

A találkozó utáni sajtótájékoztatókból kiderült, hogy mikor a csapatorvos Morten Boesen odaért Eriksenhez a pályára „még volt pulzusa”.

 

„Christian összeesett, így behívtak minket a pályára. Az összerogyás pillanatáról pont lemaradtam, de amikor odaértünk hozzá, láttam, nincs eszméleténél. Ekkor még lélegzett és volt pulzusa, viszont ez gyorsan megváltozott, így el kellett kezdjük az életmentő szívmasszázst. Fantasztikusan gyors segítséget kaptunk a stadion orvosától és a mentőktől, így végrehajtottuk a szükséges intézkedéseket. Visszahoztunk az életbe és mielőtt további vizsgálatokra kórházba szállították, már tudtam is vele beszélni”

 

idézi Boesent a nemzetisport.hu.

 

A legfrissebb információk szerint stabil Christian Eriksen állapota

 

Kasper Hjulmand szövetségi kapitány a találkozó után a következőképpen nyilatkozott:

 

„Nagyon-nagyon nehéz esténk volt. A történtek éreztették velünk, mi a legfontosabb dolog az életben: a mély kapcsolatok. Az emberek, akik közel állnak hozzánk. Család és barátok. Itt most van egy csapatnyi ember, akiket nem tudok eléggé dicsérni, akikre nem is tudok jobban büszke lenni, mint most. Miután megkaptuk a jó hírt Eriksenről, választhattunk: folytatjuk a meccset rövid időn belül, vagy pedig másnap délben próbáljuk ezt meg. A játékosaim egyhangúan a folytatás mellett döntöttek. Most sokat gondolunk Christianra és a családjára. Ő egy remek játékos és egy még annál is jobb ember.”

 

Hjulmand arról is beszámolt, hogy a traumatizáló helyzet miatt pszichológusok segítségét veszik igénybe.

 

Piero Volpi, Eriksen klubcsapatának, az olasz Internazionalenak csapatorvosa később az AP-nek nyilatkozott. Itt elmondta, hogy egyelőre csak annyi információt kaptak, hogy Eriksen állapota stabil. Mint fogalmazott, a dán játékost elkerülte a koronavírus, nem voltak korábban aggodalomra okot adó panaszai, orvosi vizsgálatai is rendben voltak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.