Nyitókép forrása: apnews.com

 

„Még nem tudni, Christian miért esett össze (…) de ébren van és világos egyértelmű válaszokat ad a kérdéseinkre. Újra dobog a szíve” – hangzott el a dán labdarúgó szövetség vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján. Christian Eriksen szombaton, a finnek elleni mérkőzés 43. percében összeesett a pályán. Néhány tétova, láthatóan nem tudatos lépés megtétele után arccal a földre zuhant. Újra kellett éleszteni, bő tíz perc után azonban már eszméleténél volt, mikor levitték a pályáról.

 

A dán szövetség közlése szerint Eriksen „jól érzi magát, jó hangulatban van, és az eddig elvégzett vizsgálatok biztató eredményeket hoztak”.

 

Azt is elismerték, hogy kint a pályán a focistának megállt a szíve, és hogy gyakorlatilag a halálból hozták vissza. Morten Boesen, a dánok csapatorvosa úgy fogalmazott:

„Meghalt, de sikerült újraélesztenünk. Elég volt egyszer használni a defibrillátort. Ez viszonylag gyorsnak számít”

 

 hirdetes_810x300  

mondta.

 

Az eset a csapatot is megviselte, a sajtó kérdésére Peter Möller, a dán válogatott sportigazgatója elmondta, hogy amelyik játékos igényli, meglátogathatja a klub sportpszichológusát.

 

Az továbbra is nyitott kérdés, hogy Eriksen a történtek után folytathatja-e pályafutását, a dán szövetség szerint ez a további vizsgálatok eredményétől függ majd.

 

sport.tv2.dk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.