Nyitókép: mlsz.hu

 

A szövetségi kapitány szerint nem volt akkora különbség a portugál és a magyar válogatott között az Európa-bajnokság F csoportjának nyitómeccsén, mint amekkorát a 0-3-as eredmény mutat – írja az mlsz.hu.

 

A magyar válogatott a 84. percig tartotta a gólnélküli állást a jóval esélyesebb portugálok ellen a Puskás Arénában, de a címvédő egy szerencsés góllal vezetést szerzett, és az utolsó percekben magabiztossá tette a sikerét. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint az utolsó perceket elemezni kell, de innentől már előre kell tekinteni, a hátralévő két csoportmérkőzésre.

 

A 83. percig elégedett voltam a játékunkkal, de azután sajnos három gólt is kaptunk – kezdte értékelését Rossi. – Talán az én hibám is volt, hogy túl sokat kockáztattunk. Az összteljesítmény miatt nem vagyok szomorú, de az eredmény miatt csalódott vagyok, mert nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutat. Nem voltunk szerencsések, különösen a 84. percben, amikor kétszer is megpattant a labda, és ebből kaptunk gólt. Ez persze előfordul, ha mélyen védekezik egy csapat. A szünetben azt mondtam a játékosoknak, hogy bátrabban kell játszanunk, ha helyzeteket akarunk kialakítani. Reagálnunk kell erre a vereségre, meg kell mutatnunk, hogy férfiak vagyunk, és fel tudunk állni. Magyarországot kell a lehető legjobb módon képviselni, ezért most nem a sírásnak van itt az ideje, hiszen két mérkőzés még hátra van a csoportkörből. Ha olyan jól játszanánk, mint ahogy a közönség buzdított bennünket, akkor több meccset is nyerhetnénk. A srácok is mindent beleadtak megítélésem szerint, de az utolsó tíz percben történtek elemzést igényelnek.

 

A játékosok közül Szalai Attila és Sallai Roland is kiemelte, hogy csodálatos érzés volt ilyen fantasztikus hangulatban futballozni a portugál válogatott ellen.

 hirdetes_400x285  

 

Örülünk, hogy ilyen fantasztikus szurkolóink vannak, hihetetlenül jó hangulatot varázsoltak a stadionba, csodás érzés volt ilyen körülmények között futballozni. Apró dolgokon múltak a kapott góljaink. Menni kell tovább, szombaton újra megpróbáljuk, most a regenerációra kell fókuszálnunk

 

fogalmazott Szalai Attila.

 

Szerencsétlennek érzem magunkat, mert küzdöttünk, kiadtunk magunkból mindent, és nem álltunk messze a pontszerzéstől. Megmutattuk, hogy megvan a kvalitás és az erő a csapatban, ezt kell továbbvinni a következő mérkőzésekre. A világ egyik legjobb szurkolótábora áll mögöttünk, köszönjük nekik a biztatást

 

tette hozzá Sallai.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.