Nyitókép: sita/ap

 

A szlovák labdarúgó-válogatott győzelemmel rajtolt az idei kontinensviadalon. Miután pénteken ismét pályára lépnek, részt vettek az ilyenkor előírt koronavírus-tesztelésen. Arra azonban nem számítottak, hogy két esetben is pozitív eredményt hoz a teszt – számolt be a sport.sk.

 

A jelenleg elérhető információk szerint egy játékos és a stáb egy tagja fertőződött meg. Mindkettejüket rögtön elkülönítették. Ezen felül pozitív lett annak az autóbuszsofőrnek a tesztje is, aki a szlovák válogatott tagjait szállította.

 

„Megkezdtük az együttműködést az orosz Közegészségügyi Hivatallal. Ezen felül az UEFA előírásai szerint járunk el. Megtettünk minden lépést, hogy megakadályozzuk a vírus további terjedését. Nagyon sajnálom, hogy az egyik játékosunk a covid miatt nem vehet részt a további mérkőzéseken. A helyzetet folyamatosan kiértékeljük és a közeljövőben további intézkedéseket fogadunk el, hogy mit és hogyan tegyünk a továbbiakban”

 

nyilatkozta Štefan Tarkovič, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya, aki azt is megerősítette, hogy Denis Vavro mintája lett pozitív.

  hirdetes_300x300   

 

„Valószínűleg nem okoz gondot kideríteni, hogy kiről van szó. Denis Vavro az. Ilyen dolgok megesnek, ilyen időszakot élünk. Csak nagyon nehezen zárkózhatunk el a vírus elől. A szélesebb környezetünket is letesztelték, tehát a teljes logisztikát és az embereket, akik gondoskodnak rólunk. Többeket „elkaptak”, még a sofőrt is, aki az autóbusszal vitt bennünket, tehát nagyon nehéz ettől elzárkózni.”

 

fogalmazott Tarkovič, aki nagyon sajnálja, hogy egy játékos fizet rá erre, aki előtt ott áll a karrierje és örült a tornán való részvételnek.

 

„És most emiatt kikerült. Beszéltem vele. Nincs semmilyen tünete, ahogy egészségügyi jellegű gondja sem. Remélem, hogy mielőtt kikerül ebből”

 

tette hozzá a szövetségi kapitány.

 

A Szlovák Labdarúgó-szövetség szóvivője elmondta, hogy az egész szlovák csapat ún. buborékban éli mindennapjait Oroszországban, és betartja az UEFA protokollja szerint előírtakat.

 

„Buborékban vagyunk, ami olyan rendszerben működik, hogy mindenki, aki kilép belőle, például mikor az orvos elmegy az orvosságokért, mikor visszatér, le kell tesztelni antigénteszttel. Ami a mérkőzéseket illeti, mindig két nappal a mérkőzés előtt letesztelnek bennünket”

 

fogalmazott Monika Jurigová.

 

Szlovákia az első fordulóban 2:1-re győzte le Lengyelországot, pénteken 15 órától pedig a svédek ellen lép pályára a válogatott. Egy szlovák győzelem automatikusan a nyolcaddöntőben való részvételt jelentené Hamšíkéknak, miután a svédek korábban gólnélküli döntetlent játszottak a spanyolokkal.

 

sport.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!