Nyitókép: mlsz.hu

 

A magyar válogatott szerdán a München Arénában játssza le utolsó Európa-bajnoki csoportmérkőzését. A találkozóra jelentős számban utaznak el magyar szurkolók is, akiknek az utazáshoz, a stadionba történő belépéshez mindenképpen tisztában kell lenniük az alábbi szabályokkal, ajánlásokkal – írja az mlsz.hu.

 

Beutazás

 

A Németországba személygépjárművel történő beutazás előtt nem kell regisztrálni, továbbá a beutazáskor negatív tesztet, vagy védettségi igazolást bemutatni, valamint a beutazó mentesül a karanténkötelezettség alól is. Más szabályok vonatkoznak a légi úton érkezőkre: valamennyi, Németországba légi úton utazó személynek, függetlenül az indulási ország besorolásától, az utazás megkezdése előtt a repülőtéri becsekkoláskor a légitársaság munkatársa részére be kell mutatnia a következő dokumentumok valamelyikét:

 

 hirdetes_810x300  

1. A beutazás időpontjában német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelven kiállított, 48 óránál nem régebbi in-vitro antigénteszt (tehát öntesztet nem fogadnak el), vagy 72 óránál nem régebbi, nukleinsav kimutatásán alapuló teszt (PCR, LAMP, TMA).
2. Magyar védettségi igazolvány. Oltottsági védelemmel az a személy rendelkezik, akit a német PEI intézet által jóváhagyott oltóanyagok (jelenleg: Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson) valamelyikéből az előírások szerinti mennyiségű dózissal (akár ugyanazon vakcinával, akár többféle vakcina kombinációjával) beoltottak és az utolsó dózis beoltását követően eltelt legalább 14 nap. Emellett az is beoltottnak számít, aki átesett a betegségen és egyszer beoltották a fent említett oltóanyagok valamelyikével.
3. Német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelven kiállított igazolás arról, hogy a beutazó felgyógyult a betegségből. A betegségből történt felgyógyulást egy 28 napnál régebbi, de hat hónapnál nem régebbi pozitív PCR-teszttel lehet igazolni.

 

FONTOS: A magyar kártyaformátumú védettségi igazolványhoz nem, viszont a csak magyar nyelven kiállított papír alapú oltási dokumentumhoz német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelvű fordítást kell csatolni.

 

Belépés a stadionba

 

A mérkőzést a koronavírus járványügyi rendelkezések miatt 14.500 szurkoló jelenléte mellett tartják meg, azaz minden ötödik helyre ülhetnek le a nézők; ez a stadion teljes kapacitásának a 22%-a.

 

Az Allianz Arénába való belépés feltételei eltérnek a beutazási feltételektől. A belépéshez az alábbi feltételeknek kell teljesülnie:
– érvényes jegy bemutatása mobilalkalmazásban
– érvényes személyazonosításra alkalmas okmány bemutatása (magánútlevél, személyi igazolvány),
– FFP2 maszk megléte,
– Hat éven felüli néző esetében kötelező bemutatni:
• egy digitális negatív COVID-tesztet (gyors antigén vagy PCR teszt), ami Németországban, a mérkőzés kezdete előtti 24 órán belül készült, és amit a luca appra (Android / iOS) feltöltöttek; vagy
• COVID-19 karszalagot, amit azok vehetnek fel a stadionba, akik igazoltan teljesen beoltottak (és a második oltást követően eltelt 14 nap), vagy átestek a betegségen. Az oltási igazolást német vagy angol nyelven kell bemutatni. A betegségen átesettek két csoportját különböztetik meg. Azokat, akik hat hónapnál nem régebben, de több mint 28 napja fertőződtek meg. Illetve azokat, akik hat hónapnál régebben estek át a betegségen, és azóta egyszer már beoltották őket a fentebb említett oltóanyagok valamelyikével. Akik korábbi betegséget szeretnének igazolni, német vagy angol nyelvű pozitív PCR-tesztet kell magukkal vinniük ennek bizonyítására.

 

Figyelem: A kinyomtatott vagy pdf. formátumban őrzött, de a megadott alkalmazásba nem feltöltött teszteredmény birtokában nem engedélyezik a belépést. Azok a szurkolók, akik orosz vagy kínai oltóanyaggal lettek beoltva, kötelesek teszteltetni magukat a fent megadott módon. Tesztelést csak ezen tesztállomások egyikén lehet elvégezni a szurkolóknak.

 

A koronavírus-karszalagot a mérkőzés előtt, időpontfoglalás mellett, a stadion collection pontjainál lehet felvenni. A rendezők javasolják, hogy a karszalagot mindenki a mérkőzést megelőző napon vegye fel (június 22. 16-20 óra között, június 23-án a 17 órától 21.30-ig). A karszalag vízálló, nem távolítható el, és azt a felhelyezést követően a mérkőzés végéig viselni kell. Időpontfoglalás a karszalag felvételére: https://www.schnelltest-zentrum.de/euro2020

 

A mérkőzést kiemelt egészségügyi óvintézkedések mellett tartják; a nézőktől elvárják a magatartási kódex betartását. Az A4 nagyságú lapnál nagyobb táska, étel és ital a stadionba nem vihető be. Részletes szabályok ez ügyben itt találhatók. A stadion teljes területén lehetőség van kártyás fizetésre.

 

Kötelező járványügyi szabályok az Arénában:

 

– 1,5 m távolságtartás,
– a szájat, és orrot védő FFP2 maszkviselés (biztonság miatt hozzon tartalékmaszkot is),
– maradjon az ülőhelyén, a félidőben lehetőleg kerülje a felesleges közlekedést,
– kövesse a helyszíni személyzet, és az információs táblák útmutatását,
– használja a kézfertőtlenítő állomásokat,
– kerülje másokkal a fizikai kontaktust,
– megfelelő távolságtartással álljon sorba a mosdók, büfék előtt;
– köhögés, tüsszentés a könyökbe.

 

Bővebb információ itt érhető el.

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!