Nyitókép forrása: mlsz.hu

 

Az utolsó csoportmérkőzés előtt még mindig esélyes a magyar válogatott a továbbjutásra. Erről és a német ellenfélről is kérdezték az újságírók Marco Rossit és Gulácsi Pétert a keddi sajtótájékoztatón.

 

Már csak egy mérkőzés van hátra az Európa-bajnokság csoportköréből, amelyen a magyar válogatott még akár a legjobb 16 közé jutást is kiharcolhatja. A nyolcaddöntőbe azonban a világ egyik legjobb csapatán, Németországon keresztül vezet az út. Hogy ellenük is eredményesek tudjunk lenni, Marco Rossi szövetségi kapitány szerint taktikailag hibátlan játékra lesz szükségünk, emellett a szerencsének is a mi oldalunkra kell állnia. – írja az mlsz.hu.

 

Jól játszottunk Portugália ellen, aztán tovább fejlődtünk a franciák ellen, de még tovább kell javulnunk, hogy jó eredményt érhessünk el a németek ellen. Sokszor mondtam már, hogy a foci egy egyszerű játék. A tény, hogy az ellenfélnél van a labda, azt is jelenti, hogy hamarosan hozzád fog kerülni, de általában aki többet birtokolja a labdát, annak vannak jobb technikai képességei. Tisztában kell lennünk az erősségeinkkel és a gyengeségeinkkel is, valamint az egész mérkőzés alatt koncentrálnunk kell Münchenben.

 

Marco Rossi úgy fogalmazott, holnap egy tank ellen lép pályára a magyar válogatott, hiszen a német csapat fizikálisan nagyon erős játékosokból áll, akiknek a technikai képességeik is kimagaslóak.

 hirdetes_810x300  

 

A fizikumunkkal nem volt probléma az elmúlt találkozókon. A csapatom az egy az egy elleni párharcokba is teljes erőbedobással beleáll. Néha elveszítjük a párharcokat, de a küzdelembe mindig belemegyünk.

 

Végül természetesen a továbbjutási esélyekről is kérdezték a szövetségi kapitányt, aki elmondta, csapatának van joga hinni abban, hogy bravúrt tud elérni, hiszen nagyon kemény munka és rengeteg erőfeszítés van már mögötte.

 

Szeretnénk bizonyítani, magunk, a családjaink és a szurkolók miatt is. Tudtuk a torna előtt is, illetve láthattuk az utolsó mérkőzéseken is, hogy milyen büszkék a szurkolók a teljesítményünkre, és arra, amilyen elánnal szállunk szembe az ellenfelekkel. Ugyanezt a hozzáállást szeretném látni holnap is. Az eredmény pedig rengeteg tényezétől függ, amelyek között ott van a szerencse is.

 

mondta Rossi.

 

forrás: mlsz.hu/Photo by UEFA/UEFA via Getty Images

 

A sajtótájékoztató másik résztvevője, Gulácsi Péter számára ismerős lehet a holnapi helyszín, hiszen a Lipcse kapusaként többször is védett már az Allianz Arénában, és bízik benne, hogy holnap győznie is sikerül majd itt.

 

Különleges mérkőzés számomra a szerdai, hiszen többször védtem már az Allianz Arénában, és ismerem a német csapat legtöbb tagját. Nem annyira játékosokra kell készülnünk, hanem csapatként kell felkészülnünk a németekből, tisztában kell lennünk az erősségeivel és gyengéivel. Próbáltuk kielemezni a németek játékát, reméljük, olyan hatékonyak leszünk, mint 85 percig a portugálok és 95 percig a franciák ellen is.

 

Ezek után az ellenfél kapusa, a világ egyik legjobbja, Manuel Neuer is szóba jött, akit Gulácsi Péter az elmúlt évtized legjobb kapusának tart, hiszen mindent megnyert már, amit lehetett, és fontos pillanatokban tudta segíteni csapatait.

 

Az lesz holnap a célom, hogy eggyel több védésem legyen, eggyel sikeresebb legyek Manuel Neuernél, és ezzel a csapatom is sikeres legyen. Holnap valami nagy dolgot érhetünk el, de ez nem lesz könnyű. Mindent meg fogunk tenni, hogy büszkévé tegyük a családunkat, a magyar szurkolókat.

 

A Bayern München játékosa, Thomas Müller térdproblémák miatt nem lehet ott a német csapatban, a vele kapcsolatos kérdésre Gulácsi úgy válaszolt, nekünk nem lesz sokkal könnyebb a feladatunk úgy sem, hogy Müller nem játszhat.

 

Csapatként kell jó teljesítményt nyújtanunk, jól kell védekeznünk, le kell zárni a területeket, kompaktnak kell lennünk. Ha ez sikerül, egy hasonló mérkőzés is összejöhet, mint a franciák ellen, reméljük, egy kicsit jobb végeredménnyel.

 

fogalmazott Gulácsi.

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.