Nyitókép: mlsz.hu

 

Több mint három és fél milliárd forint folyt be a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kasszájába az Európa-bajnokság pénzdíjaiból. Az összeg túlnyomó részét a kijutásért járó 9.25 millió euró adja, további egymillió eurót pedig a Franciaország és Németország elleni döntetlennel keresett meg Marco Rossi együttese. A csodaszámba menő továbbjutás kiharcolása plusz másfél millió euró (kb. 525 millió forint) bevételt jelentett volna – írja a nemzetisport.hu.

 

Az UEFA összesen 331 millió eurót kész szétosztani az Eb-résztvevő csapatok között. Az Eb-győztes akár 34 millió eurót is kereshet.

 

Mind a 24 résztvevő csapat automatikusan 9,25 millió eurót kaszált, ezt követően a csoportkörökben minden győzelem 1 millió euró pluszt jelent, míg egy döntetlen 500 ezer eurót ért. A nyolcaddöntőbe való bejutás 1,5 millió eurót kóstál, a negyeddöntő nyolc résztvevője pedig további 2,5 millió eurót kap. A döntő vesztese 5 millió euróval vigasztalódhat, miközben a győztes 8 millió eurót kap.

 

 hirdetes_810x300  

Az MLSZ döntése értelmében a magyar válogatott kerete a csoportkörös bevétel 30 százalékát, míg a stáb a 15 százalékát kapja meg.

 

„A válogatott játékosai, stábtagjai minden esetben az elért eredmény alapján részesülnek bónuszban. A bónusz kifizetése az UEFA-tól az MLSZ-nek átutalt díjazásból történik. A jelenlegi gyakorlat szerint az elért eredményért kapott összeg harminc százaléka a játékosoké, tizenöt százaléka a szakmai stábé. Az összeg tartalmazza az adókat és járulékokat is”

 

– nyilatkozta Szabó Gergő,  a válogatott sajtófőnöke.

 

Számokra lefordítva mindez azt jelenti, hogy az idei Európa-bajnokságért befolyó egymillió euróból 300 ezer eurót (kb. 105 millió forintot) kap a tornára nevezett 26 játékos, 150 ezer eurón (kb. 53 millió forint) osztoznak Marco Rossi és segítői, a fennmaradó 550 ezer euróról (kb. 193 millió forint) az MLSZ rendelkezik.

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.