Nyitókép forrása: dac1904.sk/Lelkes Ernő

 

Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, szerdán 1:0-ás vereséget szenvedett a DAC a Fraditól a Groupama Arénában. A felkészülési mérkőzés után Németh Antal, a sárga-kékek vezetőedzője értékelt a Nemzeti Sportnak.

 

„A felkészülésnek abban a fázisában járunk, amikor a védekezésre helyeztük első sorban a hangsúlyt, ezt gyakoroltuk, és mellette az erőnléten dolgoztunk. Amit láttam, az jó volt, de természetesen voltak hibák, amiket szeretnénk kijavítani. Látjuk, hogy miben kell előre lépnünk a felkészülés további részében.”

 

fogalmazott Németh, akit Schäfer Andrásról is kérdeztek. A fiatal magyar játékos Eb-n mutatott teljesítményéről a következőképpen nyilatkozott Németh Antal.

 

„Én nagyon örülök neki, szerintem neki ott a helye [a válogatottban], az a csupaszív játék, ami őt jellemzi, amit ráadásul meg tud tölteni tartalommal is, az szerintem rendkívül hasznos. (…) Játsszon minél többet, nagyon tehetséges játékos.”

 

 hirdetes_300x300  

Németh elmondta, hogy ő személyesen már néhány hónappal ezelőtt is teljesen elképzelhetőnek tartotta, hogy Schäfer szerepet kapjon a válogatottban az idei Eb-n.

 

„Láttam a teljesítményét hétről-hétre nálunk, ismertem a csoportot, tudtam, hogy szüksége lesz hasonló típusú játékosra a válogatottnak, úgyhogy örültem, amikor a Zsolna elleni mérkőzésünkön megláttam Marco Rossit – ahol egyébként a csapat is és Andris és jól teljesített -, és bíztam benne, hogy ő komolyabb szerepet fog kapni majd az Eb-mérkőzéseken”

 

A DAC vezetőedzője elmondta, hogy Schäfernek kedden kell jelentkeznie Dunaszerdahelyen. Mivel a sárga-kékek később kezdik az éles mérkőzéseket, mint a Fradi, így ő több szabadot kaphatott.

 

Arra a kérdésre, hogy a Schäfer iránti fokozottabb érdeklődés mennyire nehezítheti meg a DAC dolgát, Németh azzal válaszolt, hogy örülni fognak, ha marad, de felkészülnek a távozására is.

 

„Nyilván örülni fogunk, ha itt marad nálunk és tudja segíteni a mi csapatunkat, de én azt gondolom, hogy erre a klubra jellemző az, hogy a játékosokat, akik tovább tudnak lépni, azokat a klub elengedi. Tehát mi segítünk a fiatal játékosoknak, fejlesztjük őket, és hogyha olyan kérő érkezik, akit nem lehet visszautasítani, akkor azt nem is szabad visszautasítani. Felkészülünk mind a két verzióra: arra is, hogy András marad és arra is, hogy András megy.”

 

A DAC koncepciójával kapcsolatban Németh elmondta, hogy folyamatos cél, hogy megkeressék azokat a tehetséges magyar játékosokat, akik tudnak a DAC-ban játszani.

 

„Szerintem fontos az, hogy magyar játékosok is játszanak a Dunaszerdahely csapatában”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.