Nyitókép: nemzetisport.hu/AFP

 

Az angol Labdarúgó-szövetséget 30 ezer euróra büntette az európai szövetség (UEFA) a szerdai angol-dán Európa-bajnoki elődöntőn történtek miatt – számolt be az MTI.

 

Az MTI közlése szerint az UEFA ellenőrző, etikai és fegyelmi testületének (CEDB) szombati indoklása szerint a londoni Wembley Stadionban rendezett mérkőzés előtt az angol szurkolók egy része bekiabálásokkal megzavarta a dán himnuszt, a meccs alatt pirotechnikai eszközöket használtak, illetve lézerfénnyel zavarták meg Kasper Schmeichelt. A dán kapus ennek ellenére kivédte Harry Kane büntetőjét a hosszabbításban, a kipattanót viszont már gólra váltotta a Tottenham Hotspur csatára, aki ezzel eldöntötte a meccset (2–1).

 

Az UEFA pénteken 100 ezer euróra és három zárt kapus UEFA-rendezésű mérkőzésre büntette a magyar szövetséget, mert a kontinenstorna budapesti és müncheni találkozóin bizonyos jelentések szerint diszkriminatívan viselkedtek egyes magyar szurkolók. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az európai szövetség két évre felfüggesztette – idézte fel a távirati iroda.

 

 hirdetes_400x285  

Szijjártó Péter: Az UEFA továbbra is alkalmazza a munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!