Nyitókép Körkép.sk

 

A 2021/22-es szezon kezdete előtt logót vált a DAC. A már két éve betervezett logócsere célja, hogy a klub ismét megújuljon, és ezzel is megmutassa, hogy egy modern és győztes csapatról van szó. A nagy bejelentésre július 15-én 19:04-kor került sor.

 

„Az utóbbi hét évben új akadémiát hoztunk létre, hogy tanítsuk és neveljük a jövő generációit. Modern stadiont építettünk, ahol – ha engedik – együtt élvezhetjük a foci örömét. A korszerű edzőközpontunk nemzetközi szintű hátteret biztosít a labdarúgóink számára. Bajnokesélyes csapat vagyunk, ott vagyunk a nemzetközi porondon. Így hát a növekedésünk és fejlődésünk velejárója, hogy a 2021/22-es szezontól a címerünk is megújuljon.”

 

mondta el Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

 

A DAC új címere, reprofoto

 

  hirdetes_300x300   

„Az új címer a hitünk jelképe. Hiszünk az összetartozás erejében, és a harcban, amit együtt, egymásért vívunk” – írta a bemutató után a dunaszerdahelyi klub.

 

 

Így nyilatkozik a DAC az új címeréről, melyet már hivatalos honlapjukon is kicseréltek:

 

A klub szeretné megmutatni az értékeit: az elszántságot, a harcosságot és az összetartozás erejét. A csapatot szívós harcosok alkotják, akiket a csapatszellem és a küzdeni akarás jellemez, akár a csallóközi embereket.

 

A címer több fő elemből áll: a pajzs a harcosok hű társa a küzdelembem, hiszen egyszerre védelmez és erőt ad. A sárga-kék szín megmaradt, ez továbbra is a két csallóközi őselemet, a napot és a vizet szimbolizálja. Az összefonódó három betű, a D-A-C, a közösség egységét és az összetartást jelképezi. A letisztult megjelenés pedig egyszerre modern és tisztelgés a múlt előtt.

 

„Pajzzsal vagy pajzson.”

 

A spártai anyák a fenti szavakkal búcsúztak el fiaiktól, amikor harcba bocsátották őket. Vagyis térjenek vissza győztesen, vagy haljanak meg méltósággal, más opció nem létezett. A pajzs tehát a bátorság és a hősies harc jelképe is, ez a klub hitvallása.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:
Címkék: DAC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.