Nyitókép: nemzetisport.hu/Dömötör Csaba

 

Sérülése miatt Babos Tímea nem indul a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpia tenisztornáján. A hírt a magyar teniszezőnő közösségi oldalán is megerősítette.

 

„Nagyon szomorú híreket hoztam nektek mára, melyek pályafutásom legnehezebb, legfájóbb döntései is egyben.
Hónapok óta sérülten edzettem, versenyeztem, hisz nem akartam kiesni a játékból, hogy a lehető legjobb formába kerüljek a tokiói olimpiára. Sajnos a túlzott terhelés egy elég komoly sérülést eredményezett.”

 

írta Babos, aki az alapos egészségügyi vizsgálatok után orvosai tanácsára visszalép az Olimpiától. Mint fogalmazott, egyelőre az is bizonytalan, hogy meddig nem léphet majd pályára.

 

„Pontosan tudom, mit jelent egy Olimpián indulni, a Magyar Csapat tagjaként versenyezni. London és Rió után alig vártam, hogy felvehessem újra a címeres melegítőt, hogy az országunkat képviselhessem egy újabb Olimpián.
Lelkileg és fizikálisan is baromi nehéz időszak ez, de csak egyet tehetek, mostantól a gyógyulásomra koncentrálok és szurkolok a Magyar Csapat minden tagjának a sikeres tokiói szereplésért.”

 

 hirdetes_300x300  

Babos Tímea kedden fájdalmai miatt feladta első fordulós mérkőzését a Római Teniszakadémián zajló budapesti salakpályás viadalon, csütörtökön pedig visszalépett a páros negyeddöntőtől is.

 

 

A magyar teniszező édesapja az M1 csatornának nyilatkozva elmondta, hogy Babosnak, aki Jani Rékával indult volna párosban, Fucsovics Mártonnal pedig vegyes párosban lettek volna jó esélyeik. Az újonnan kialakult helyzetben Jani Réka is lemarad a tokiói játékokról.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!