Nyitókép: Tokió, 2021. július 22. A magyar csapatból először rajthoz álló Pétervári-Molnár Bendegúz evezős edz a Sea Forest Evezős és Kajak-kenu Pályán Tokióban 2021. július 22-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik. MTI/Kovács Tamás

 

A közmédia idén újdonsággal készül az olimpiai közvetítések alatt: minden magyar vonatkozású eseményt élőben sugároz majd, összesen nyolc csatornán. Az M4 Sport, a Duna és a Kossuth Rádió mellett, az m4sport.hu öt ingyenesen elérhető webes csatornáján is valamennyi esemény magyar kommentárral lesz elérhető.

 

Közel háromszor annyi szerkesztett csatornán tekinthetik meg a közmédia nézői a tokiói olimpia eseményeit, mint a korábbi nyári játékok alkalmával. A stúdióban három műszakban dolgoznak majd a műsorvezetők, így folyamatos lesz az adás. Molnár Mátyás, Bittman Emil, és Berkesi Judit munkáját pedig egykori sportolók segítik az elemzéseikkel. A megnyitó és záró ünnepséget is Mohay Benedek és Vásárhelyi Tamás fogja a helyszínről közvetíteni.

 

„A pandémia okozta nehézségek ellenére az M4 Sport és a közmédia pontosan akkora létszámú stábot küldött Tokióba, mint amekkorát már 2018-ban is tervezett. Az M4 Sport, a Duna Televízió, és a Kossuth rádió mellett öt online csatornát hoztunk létre az olimpiára, amelyek az m4sport.hu oldalról érhetők el. Az öt webes csatorna broadcast minőségben biztosítja a nézői élményt, és a legtöbb műsorszámot magyar kommentárral közvetítjük. Hazánkban még nem volt példa arra, hogy „on demand” jellegű szolgáltatás ingyenesen legyen elérhető. Mivel a magyar szerkesztők alakítják a webes csatornák műsorát, a cél, hogy minden magyar vonatkozású eseményt élőben közvetítsünk”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta el Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

 

Az MTVA stábjából ötven ketten dolgoznak majd a helyszínen. A műszaki kollégák már a labdarúgó Eb-döntő alatt a levegőben voltak Japán felé, hogy a nyitóünnepség előtt napokkal minden készen álljon a közvetítésekre. A stáb többi tagja pedig éppen az M4 Sport csatorna hatodik születésnapján, július 18-án, vasárnap indultak útnak. Összesen hat stáb fog azon dolgozni a helyszínen, hogy a legtöbb magyar sportolót azonnal meg tudják szólaltatni a közmédia csatornáin.

 

„Tanultunk az öt évvel ezelőtti olimpiából, ezért kicsit máshogyan közelítjük meg a mostanit: a két lineáris csatorna, az M4 Sport és a Duna Televízió, valamint a Kossuth Rádió mellett még nagyobb szerepet kap az m4sport.hu. Legutóbb az úgynevezett multicsatornákat tettük fel kommentátorhang és szerkesztés nélkül. Most az a cél, hogy az összes magyar sportolót megmutassuk valamelyik csatornánkon, élőben, az esetek túlnyomó részében kommentárral. A legtöbbet az M4 Sporton és a Dunán, de bőven előfordulhat, hogy egyszerre három-négy helyszínen is van magyar érdekeltségű esemény, ilyenkor lesz igazán meghatározó szerepe az M4 Sport 1, M4 Sport 2, M4 Sport 5 webes csatornáknak. Ilyen korábban még sosem volt, de mi szeretjük a kihívásokat”

 

– ismertette Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója az újítások részleteit.

 

Az M4 Sport az élő közvetítések mellett naponta három alkalommal jelentkezik majd összefoglalóval: az „Ez történt az olimpián” című stúdió műsor reggel 7, délelőtt 11 és délután 4 órától lesz látható a csatornán.

 

Az olimpiára megújult az M4 Sport applikációja is, ahol szintén élőben követhetik a nézők az eseményeket, így érdemes az okostelefonokon frissíteni ezt az alkalmazást még az ötkarikás játékok előtt.

 

A közmédia kommentátori stábja az olimpián:

 

  • Hajdú B. István (vízilabda, asztalitenisz, labdarúgás)
    • Kovács „Kokó” István (ökölvívás, triatlon)
    • Mohay Bence (úszás, birkózás)
    • Szekeres Péter (vívás, asztalitenisz, súlyemelés, lovaglás, tollaslabda, strandlabda)
    • Tóth Bálint (kézilabda)
    • Török Olivér (íjászat, golf)
    • Ujvári Máté (cselgánc, öttusa, labdarúgás)
    • Varga Ákos (kézilabda, tenisz, kosárlabda, röplabda, strandröplabda)
    • Varga Péter (kosárlabda, röplabda, strandröplabda, lövészet, 3×3 kosárlabda)
    • Vásárhelyi Tamás (torna, atlétika)
    • Horváth Péter (rögbi, skateboard, gyeplabda, baseball-softball)
    • Szőke Viktória (torna, ritmikus gimnasztika, műuszás)
    • Tóth Attila (evezés, karate, tekvondó)
    • Knézy Jenő (kosárlabda, labdarúgás, 3×3 kosárlabda, pályakerékpár)
    • Mérei Andrea (műugrás)
    • Székely Dávid (nyíltvízi úszás, kerékpár, pályakerékpár, szörf, vitorlázás, BMX, atlétika, strandröplabda)

 

Duna médiaszolgáltató, sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!