Nyitókép forrása: dac1904.sk/Lelkes Ernő

 

Elveszítette első mérkőzését az Európa Konferencia Ligában a DAC. A Belgrádban pályára lépő dunaszerdahelyiek egy góllal kaptak ki a Partizantól. Hogy nem lett nagyobb a gólkülönbség, az javarészt Martin Jedličkának köszönhető.

 

A hazaiak kezdettől fogva meg akarták mutatni, hogy ki is a párharc esélyese. Rögtön a 3. percben egy dunaszerdahelyi védelmi hibát kihasználva helyzethez jutott Jović, lövését azonba Jedlička hatástalanította. Nem sokkal később ismét a DAC hálóőrének kellett résen lennie, mikor Ricardo próbálta meg bevenni kapuját. Igazi tüzijátékot láthattunk ekkor a vendégek tizenhatosán belül. A belgrádiak folyamatosan nyomás alatt tartották a csallóközi együttest, a 19. percben pedig sikerült megszerezniük a vezetést is.

 

A hazai csapat a gól után sem állt le, folyamatos támadta Jedlička kapuját, miközben a sárga-kékek csak hellyel-közzel jutottak el az ellenfél tizenhatosáig. Érezhető volt Kalmár, Davis, Blackman és Ramirez hiánya a csapatból.

 

 hirdetes_300x300  

 

A térfélváltás után a DAC már többet birtokolta a labdát mint az első félidőben és próbálta átvenni a játék irányítását, de lövésekig nem nagyon jutottak el. Az 51. percben Jedlička szó szerint Jovič lába alól szedte ki a labdát, miután a DAC védői nem érkeztek leszerelni a gyorsan letámadó belgrádiakat.

 

Ezt követően is akadt elég dolga a sárga-kékek kapusának, aki a találkozó végéig, még több bravúrt is bemutatott. A 74. percben a gólszerző Marković helyére beállt a magyar válogatott játékosa, Holender Filip. A találkozón összességében többet birtokolta a labdát a DAC, a kapura tartó lövések száma azonban messze elmaradt a hazai próbálkozások mögött.

 

Az egyenlítés ugyan elmaradt, de legalább a Partizan sem tudta növelni egygólos előnyét, ami  jobb játék esetén reális esélyt kínál a továbbjutásra a sárga-kékeknek.

 

Németh Antal a találkozót követő értékelése ITT olvasható.

 

FK PARTIZAN BELGRÁD – FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:0 (1:0)
Európa Konferencia Liga, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés, Stadion Partizana Belgrad, Belgrád, 2021.07.22., 21:00
Játékvezetők: Jens Maae (DEN) – Daniel R. Nørgaard (DEN), Jakob Lodal Lynge Mastrup (DEN)
Góllövők: 19. Marković
Sárga lap: 14. Jović, 67. Miljković, ill. 14. Vera, 22. Balić, 44. Taiwo, 71. Brunetti
DAC: Jedlička – Kružliak (K), Beskorovainyi, Brunetti – Vera, Fábry (60. Nebyla), Balić (74. Njie), Schäfer, Moumou (61. Ciganiks) – Divković (74. Nicolaescu), Taiwo (80. Sharani)
Partizan Belgrád: Stojković (K) – Milijković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić (74. Ščekić), Zdjelar – Marković (74. Holender), Pantić, Jović (61. Natcho) – Ricardo (91. Milanović)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 44% : 56%
Lövések: kapura: 7:1, mellé: 6:4
Szabadrúgás: 18:19
Szöglet: 5:2
Les: 2:1

 

A visszavágóra július 29-én 20:45-től kerül sor a Mol Arénában. A továbbjutó a 3. selejtezőmérkőzésen az FK Szocsi és az FK Kesla párharc győztesével találkozik majd.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.