Nyitókép: Miro Gasidlo/ŠK Slovan

 

3:2-re kikapott a Young Boystól, ezzel búcsúzott a Bajnokok Ligájától a pozsonyi Slovan. Érthető módon id. Vladimír Weiss vezetőedző nem volt elégedett, aminek következményei lehetnek a keret összetételét illetően.

 

„Ha kiesik, nem beszélhet elégedettségről. Az első félidőben a hazaiak domináltak, a másodikban mi. Voltak ott jó dolgok és olyanok is, amiken dolgoznunk kell. Könnyű gólokat kaptunk”

 

idézi a sport.sk Weisst, akinek védencei már a 10. perctől gólhátrányban futballoztak, miután Jurij Medveděv a földön szerencsétlenül hozzáért kézzel a labdához.

 

„Nem tudom, hogy hova kellene tennie a kezét a játékosnak a földön. Le kellene vágnia talán, vagy nem tudom…”

 

 hirdetes_810x300  

bosszankodott a megítélt büntető miatt Weiss.

 

Ettől függetlenül nem sokkal később egyenlíthetett volna a Slovan szintén egy büntetőből, Rafael Ratao azonban kihagyta, míg a svájci csapat a másik oldalán tovább növelte előnyét.

 

„A félidőben azt mondta, hogy a 2:0-ás állás ellenére sem nyílhatunk ki, hogy ne kapjunk egy harmadik gólt is. Három perc múlva azonban már 3:0 volt az állás.”

 

mondta Weiss, aki Adrián Chovant, a Slovan kapusát is bírálta, mivel a szabadrúgásnál nem védte saját oldalát.

 

„A kapusnak kell egy kicsit reagálnia ott, ahol áll”

 

fogalmazott Weiss, aki szerint a harmadik bekapott gól után azonban védencei megmutatták, hogy kedvezőtlen helyzetben is tudnak harcolni.

 

„3:0-ról felálltunk és 3:3-ra is kiegyenlíthettünk volna, megvolt a nyomásunk. Volt ott két tiszta kezezés (a 16-oson belül) Kankavu lövése előtt, amit a kapus fantasztikusan ütött ki. Az a csapat jutott tovább, aki több gólt adott.”

 

A Young Boys ezzel bizonyította, hogy jogosan tartották a meccs favoritjának és megérdemelten jutott tovább. A Slovannak nem volt elég a 30-35 perces jó végjáték.

 

„A hozzáállással elégedett vagyok, a játékosok minden erejüket beleadták. Megmutattunk a minőségünk egy részét is. Volt 2-3 kiváló akciónk, amikből gólok is születtek”

 

folytatta Weiss, majd hozzátette, hogy nem mennek haza lehajtott fejjel.

 

„Még akkor sem, ha nem minden játékos játszik a Slovanban az elképzelésem szerint, ill. nem az én elképzelésemnek megfelelően állnak a kötelességeikhez. Nekik menniük kell”

 

fogalmazott keményen a vezetőedző, akinek vulgáris kirohanásait egyszer-egyszer a mérkőzést rögzítő mikrofonok is vették.

 

A BL-ből való kiesés után az Európa Ligában folytatja a Slovan, augusztus 5-én a gibraltári Lincoln Red Imps csapata ellen lépnek pályára idegenben. Amennyiben hozzák az elvárt papírformát és legyőzik a gibraltári csapatot, továbbjutásukkal biztosítják minimálisan az Európa Konferencia Liga csoportkör-részvételét is.

 

Körkép.sk, sport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!