Nyitókép: körkép.sk

 

A Belgrádban elszenvedett egygólos vereség után ma este Dunaszerdahelyen bizonyíthatja a DAC, hogy helye van a nemzetközi kupaporondon. Az Európa Konferencia Liga 2. előselejtezőjének DAC-Partizan visszavágója 20:45-kor kezdődik a MOL Arénában.

 

Míg a belgrádi csapat az EKL-en kívül a szerb bajnokságban is remekelt az elmúlt napokban, addig a DAC egy EKL és egy Fortuna Liga-vereséggel indította a szezont. Ezért is fontos lenne, hogy Németh Antal védencei az eddiginél többet és jobbat mutatva magukból hozzák a mai találkozót.

 

Mivel az UEFA az idei szezontól kezdődően eltörölte az idegenben szerzett gól fontosságáról szóló szabályt, a DAC-nak lényegében kettővel több gólt kell szereznie ma, mint a Partizan, ha simán tovább szeretne jutni. Amennyiben csak egy góllal szereznének többet a dunaszerdahelyiek, úgy jöhet a hosszabbítás, majd szükség esetén a tizenegyespárbaj. Egy döntetlen, vagy a Partizan győzelme a szerbek továbbjutását eredményezi.

 

 hirdetes_810x300  

Schäfer: Szeretnénk meglepetést okozni és továbbjutni

 

A mérkőzés előtt Németh Antal vezetőedző és Schäfer András tartott sajtótájékoztatót.

 

„A Partizan nagyon minőségi csapat, ám ennek ellenére szeretnénk meglepetést okozni és továbbjutni. Az ellenfélnek gyenge pontjai is vannak, amelyeket remélhetőleg odahaza a szurkolók hathatós segítségével sikerül is kihasználnunk. Az első meccsen mi is elkövettünk olyan hibákat, amelyek nem jellemzők ránk és ha a visszavágón sikerülne ezeket elkerülni, a támadójátékban is veszélyesebbek leszünk”

 

nyilatkozta a DAC vezetőedzője.

 

Az ötödik nemzetközi kupa-találkozójára készülő Schäfer saját elmondása szerint érzi, hogy nőttek a vele szembeni elvárások.

 

„Több tapasztalt játékos hiányában magam is érzem, hogy magasabbak a velem szembeni elvárások. Ehhez minden bizonnyal hozzájárult a legutóbbi időszakban mutatott teljesítményem. Egyetértek a vezetőedzővel abban, hogy egy nagyon erős ellenfél vár ránk. Az első összecsapáson, főleg annak második félidejében megmutattuk, hogy néhány játékelemben képesek vagyunk az ő szintjükön teljesíteni, sőt, felül is múlni őket. Az együttesben pozitív hangulat uralkodik, szeretnénk meglepetést okozni és továbbjutni. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ismét szurkolók előtt futballozhatunk. Az ő támogatásuk a nagy fegyverünk és bízom benne, hogy közös erővel búcsúztatjuk a Partizant”

 

jelentette ki a magyar válogatott középpályás.

 

Az Európa Konferencia Liga DAC 1904 – FK Partizan Belgrád 2. előselejtező párharcának visszavágó mérkőzése ma 20:45 órakor kezdődik. A találkozót az RTVS második csatornája élőben közvetíti. A párharc továbbjutója a PFC Szocsi – Keşla FK páros egyikével találkozik a 3. előselejtezőben. Az első felvonás után az orosz csapat áll jobban a hazai 3:0-s sikerüket követően.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!