Nyitókép: reprofoto

 

3:1-es győzelmet aratott a DAC hazai környezetben az újonc Liptószentmiklós csapata ellen, ezzel megszerezte első pontjait a Fortuna Liga aktuális idényében.

 

Nem indult túl fényesen a DAC mai szereplése, miután a vendégcsapat már az első percben kihasználták az óriási védelmi hibát, és mintegy 25 méterről találtak a jóformán üres kapuba. Ezt követően a dunaszerdahelyiek több helyzetet is kialakítottak, ám a befejezés mindig pontatlanra sikerült. A lelátókról már fel is zúgott az „Ébresztő!”, a mérkőzésre kilátogató valamivel több mint 3400 szurkoló egyértelműen elégedetlen volt a csapat teljesítményével és az addigi eredménnyel.

 

Mikor már úgy tűnt, hogy az első félidőt a vendégek vezetésével fejezik be, jött Schäfer András nagyszerű gólja, mellyel kiegyenlített.

 

 hirdetes_810x300  

A második játékrészben az 58. percben átvette a vezetést a DAC Taiwo találatával. A 87. percben kishíján kiegyenlített a liptószentmiklósi csapat, mikor egy beadás után Hranáč csúsztatott a kapura, de Jedlička mentette a menthetőt és bravúrosan hárította a lövést.

 

A DAC továbbra is támadott, aminek aztán a 90+4. percben meg is lett az eredménye, mikor Sharani megszerezte a megnyugtató harmadik DAC-gólt.

 

A vendégcsapat harcos mentalitást mutatott és az utolsó pillanatig játékban volt legalább egy pontért.

 

FC DAC 1904 – MFK Tatran Liptószentmiklós

 

DAC: Jedlička – Kružliak, Beskorovainyi, Brunetti – Vera (Moumou, 60.), Schäfer, Njie (Veselovský, 79.), Ciganiks – Rymarenko – Divković, Taiwo (Sharani, 79.). Vezetőedző: Németh Antal.
Liptószentmiklós: Luksch – A. Krčík, D. Krčík, Hranac, Janec ( Filinsky, 84.) – Bartoš, Staš – Laura (Pinte, 69.), Flak (Kim, 36.), Káčerík (Sveb, 69.) – Andrić (Vosko, 84.). Vezetőedző: Marek Petruš.
Gólszerző: Schäfer (45.), Taiwo (59.), Sharani (90+4)  ill. Andric (1.)

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 68% : 32%
Lövések: kapura: 6:3, mellé: 11:5
Szabadrúgás: 21:9
Szöglet: 11:4
Les: 0:3

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.