Nyitókép: fradi.hu

 

A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, Peter Stöger többször kiemelte már, mekkora lökést ad csapatának    a szurkolók buzdítása,    és a hangulatra a jelek szerint szerda este sem lesz panasz a Slavia Praha elleni BL-selejtezőn. Ebben a naptári évben – a korábbi, járványügyi korlátozások után – először játszhat akár húszezer szurkoló előtt is az FTC – írja a nemzetisport.hu.

 

Az ulloi129.hu kedd kora esti híre szerint addig több mint tizenhétezer jegy fogyott el elővételben (egész pontosan 17 682) a Ferencváros–Slavia Praha BL-selejtező-mérkőzésre, így a kezdő sípszó pillanatában – 20:00-kor – akár húszezer hazai szurkoló (vendégdrukkerek továbbra sem lehetnek a nemzetközi kupameccseken) buzdíthatja a magyar bajnokcsapatot. A szervezett szurkolói csoportok élőképpel is készülnek a meccsre. A Fradi idénybeli első bajnoki mérkőzésén, múlt héten a Kisvárda elleni vereség alkalmával 6139-en foglaltak helyet a lelátón.

 

A kvalifikáció rájátszásköréért vívott párharc első, budapesti felvonása előtt kedden elsőként a Fradi vezetőedzője, Peter Stöger valamint védője, Samy Mmaee beszélt várakozásairól.

 

 hirdetes_810x300  

Örülök, hogy a csapatommal a harmadik selejtezőkörben szerepelhetünk. Kiváló együttes az ellenfelünk, amely nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban, ez nagyban köszönhető a vezetőedző munkájának is. Nehéz meccs vár ránk, a legjobb formánkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy sikerrel tudjuk venni ezt a párharcot – kezdte Peter Stöger, aki cseh újságírói kérdésre válaszolva hozzátette: az eddigi legnehezebb feladat vár a Fradira az idei BL-selejtezőben, ráadásul ezúttal az ellenfél számít esélyesebbnek.

 

A Prishtina és a Zaligiris Vilnius elleni selejtezők után a Slavia ellen nem feltétlenül az FTC a favorit – kezdte az egyik kérdező. Kellett emiatt változtatni a felkészülésen? – érdeklődött.

 

Nincs különbség, minden meccs előtt komolyan felkészülünk az ellenfélből, amelynek a gyengeségeivel és az erősségeivel is tisztában vagyunk. Bíznunk kell a saját kvalitásainkban és olyan rendszerben kell játszanunk, amelyben a mi erősségeink érvényesülnek – válaszolta Stöger.

 

Végezetül egy kérdésre reagálva vezetőedzőnk üzent a Fradi-drukkereknek.

 

Szombaton mi is csalódottak voltunk, nem csak a szurkolók. Nekik nagyon szépen köszönjük a 90 percen át tartó buzdítást, amellyel a csapatot segítették! Szerdán egy másik arcát fogja mutatni a Ferencváros. A szombattal kapcsolatban egyetlen jó dolgot tudnék kiemelni, az pedig a szurkolás volt.

 

Körkép.sk, fradi.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.