Nyitókép forrása: nemzetisport.hu/Mirkó István

 

Lőrincz Viktor kikapott az ukrán Zsan Belenyuktól, így ezüstérmes lett a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában, megszerezve a magyar küldöttség 12. érmét a tokiói olimpián. Négy arany és három bronz után ez volt az ötödik ezüst.

 

Lőrincz Viktor ellenfele a döntőben a súlycsoport klasszisaa ruandai apától és ukrán anyától már Kijevben született, 30 éves olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok Zsan Belenjuk volt.

 

“Tamás mindig húzta magával Viktort, reméljük, most is” – Lőrinczék apja bízik a dupla aranyéremben

 

 hirdetes_810x300  

ELSŐ MENET

Lőrincz mozgott a szőnyeg közepén, terelgette körbe-körbe Belenjukot, aktívabban birkózott, és ezt a bírók is észrevették: előbb figyelmeztették az ukránt, majd passzvitásért pontot kapott a magyar, aki a földről akciózhatott. Nem tudott azonban élni a helyzettel, a kétszeres világbajnok gyorsan felpattant: 1:0-ás magyar előnnyel zárult  a felvonás.

 

MÁSODIK MENET

Nagyobb  iramban kezdődött a második három perc, Lőrinczet küldték le (‘1:1). Belenjuk nem hibázott, kétszer is megpörgette a magyart (5:1). ismét figyelmeztették az ukránt, mozogjon aktívabban, pont viszont ezért nem járt. Figyelmeztetés ide vagy oda, Belenjuk megőrizte az előnyét, és 5:1-es diadalt aratott Lőrincz Viktor felett; olimpiai bajnok lett – az ukrán küldöttség első aranyérmét szerezve.

 

Körkép.sk, nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!