Nyitókép: dac1904.sk

 

Továbbra is mély gödörben van a Dunaszerdahely labdarúgócsapata. A nemzetközi kupából való kiesés után ezúttal a Fortuna ligában maradtak alul a sárga-kékek a Szered ellen. A mérkőzést Nagyszombatban játszották.

 

A mutatott játék ezúttal sem volt meggyőző, melynek már a vezeőedző, Németh Antal is nyíltan hangot adott.

 

Mindenesetre az öltözőben és a klubvezetés háza táján is feszültségek jellemzik ezt az időszakot, mely gyors megoldást kíván.

  hirdetes_300x300   

 

Nem beszélve a szurkolók körében uralkodó letargikus hangulatról, melyre minden jellemző, csak az összetartás és a korábbi időszakban megszokott kitartó szurkolás nem. Ennek oka a DAC címerváltása, és leginkább a sportigazgató, Jan Van Daele menedzserben megtestesülő hozzá nem értés. Végre nyíltan ki kell mondani, hogy akkor járna a klub a legjobban, ha e téren is sürgős, minőségi váltás történne.

 

De vissza a vasárnapi mérkőzéshez:

 

Egy védekező hazai gárda ellen kezdte meg a találkozót a DAC. A vendégek kezdeményezőbben voltak, labdatartásban is uralták a játékot. Az átütőerő, kidolgozott helyzetek, tudatos futball azonban elmaradt.

 

„Az első kaput eltaláló próbálkozás Divković nevéhez fűződik. Horvát csatárunk szépen tekerte ballal a hosszú sarok irányába, de Iliev jól számította ki a labda ívét. Ezt a kísérletet biztos tapssal jutalmazták volna a nézők, akik ezúttal is nagyon hiányoztak a lelátóról. Elmaradt a buzdítás, az embernek néha olyan érzése támadt, hogy nem is bajnoki találkozó zajlik a stadionban, hanem egy edzőmeccs.

 

A gólnélküli első játékrész egyik csapat edzőjét sem késztette cserére. A félidőt pedig góllal nyithattuk volna. Az addigi talán legszebb próbálkozásunk Schäfer remek helyzetfelismeréséből indult, de sajnos hamar el is halt Vera lábán, aki a kapura lövés helyett a cselezést választotta, s ez lett a veszte. Ezt be kellett volna rúgnunk…

 

A mezőnyben csordogált tovább a játék, de nagyon sok volt a pontatlanság, és sajnos még kevesebb az ötletes megoldás. Azt a 140 nézőt sem kápráztatták el a látottak, akik utat találtak a City Arénába. Néhány DAC-drukker is volt közöttük, de az egyszer-egyszer felharsanó „Sereď do toho!” – buzdítás arra utalt, hogy mégis csak a hazai szurkolók voltak létszámfölényben.

 

Vezetőedzőnk az 58. percben döntött a csere mellett, s egyszerre két új embert is a pályára küldött. Vera és Njie jött le, Moumou és Rymarenko pedig lehetőséget kapott a bizonyításra. De hiába a változtatás, jött a gól. Méghozzá hazai gól. Egy szeredi támadásnál megfeledkeztünk a második hullámban érkező Morongról, aki egy Balićon megpattant szerencsés lövéssel bevette Jedlička hálóját – 1:0. Ezzel be is állították a végeredményt” – írja a klub honlapja.

 

A szezon előtt ezúttal is vérmes reményekről nyilatkozó klub három forduló után két vereséggel alig három pontot szerzett, ami a tabella nyolcadik helyére elegendő. Ha így folytatják, nemhogy a dobogó, de még a nemzetközi kupaszereplés is csak hiú ábránd marad.

 

ŠKF SZERED – FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:0 (0:0)

Fortuna Liga, 3. forduló, City Arena, Nagyszombat, 2021.08.08., 20:00
Játékvezetők: Očenáš – Vorel, Jekkel
Nézőszám: 140
Góllövők: 62. Morong
Sárga lap: 49. Popović, 66. Haša, ill. 37. Vera, 40. Divković, 66. Balić, 72. Beskorovainyi
DAC: Jedlička – Kružliak (K), Beskorovainyi, Brunetti – Vera (58. Moumou), Balić (84. Veselovský), Njie (58. Rymarenko), Schäfer, Ciganiks – Divković (84. Sharani), Taiwo (71. Nicolaescu)
SzeredIliev – Dias, Hurtado, Hučko (K) – Morong (85. Katunský), Gatarić, Jureškin, Kadlec – Radić (76. Potoma), Popović (76. Machuča) – Haša (90. Michalík)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 44% : 56%
Lövések: kapura: 5:1, mellé: 6:8
Szabadrúgás: 11:9
Szöglet: 4:5
Les: 0:0

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.