Nyitókép: nemzetisport.hu/Szabó Miklós

 

A Ferencváros továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójából, miután a múlt szerdán házigazdaként 2-0-ra megnyert első mérkőzést követően kedden 1-0-ra kapott ki a cseh Slavia Praha otthonában.

 

32-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapat a múlt szerdai 2-0-ra megnyert BL-selejtező után ezúttal a prágai Sinobo Stadionban, a Slavia Praha otthonában lépett pályára. Peter Stöger vezetőedző a Dibusz – Wingo, Botka, Blazic, Mmaee, Civic – Haratin, Laidouni, Zachariassen –Uzuni, Tokmac tizenegynek szavazott bizalmat a visszavágón.

 

A 36. percben a jobb oldalon támadott a Slavia, majd egy centerezés után érkezett Masopust, aki a kapuba lőtt (1-0). A következő néhány percben magasabb fokozaton pörgött a prágai együttes, de nem tudtak a Fradi kapuja elé kerülni.

 

 hirdetes_810x300  

A 85. percben egy szabálytalanság után Civic megkapta második sárgáját is, így idő előtt hagyta el a pályát. Három perccel később egy szöglet után került helyzetbe a Slavia játékosa, de a megpattanó labda elkerülte Dibusz kapuját.

 

A Slavia ugyan odaszorította a budapestieket a kapujuk elé az utolsó percekben, a helyzeteik is megvoltak, az utolsó szögletnél még a kapus is felment fejelni, de nem tudtak gólt szerezni, így ugyan vereséget szenvedtek a zöld-fehérek, de

2-1-es összesítéssel ott van a Fradi a Bajnokok Ligája következő körében.

 

A magyar bajnokcsapatra a román CFR Cluj vagy a svájci Young Boys vár a BL-selejtező utolsó, negyedik körében, amelyből már a csoportkörbe kerülnek a továbbjutók, a vesztesek pedig az Európa-liga főtábláján folytathatják szereplésüket.

 

MTI, fradi.hu

Megosztás:
Címkék: BL Fradi slavia praha

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.