Nyitókép: mlsz.hu

 

A Magyar Labdarúgó-szövetség szerda déli közlése szerint a FIFA és az UEFA közös döntése értelmében a szeptemberi világbajnoki selejtezőkön nem lehetnek jelen vendégszurkolók, azaz a magyar válogatottat nem kísérhetik el a drukkerek az Albánia elleni szeptember 5-i mérkőzésre Tiranába.

 

A hazai labdarúgó-szövetség közösségi médiában közzétett bejegyzése szerint a szeptemberi világbajnoki selejtezőkön nem vehetnek részt a vendégcsapatok szurkolói, azaz, nemcsak a magyar szurkolók nem vehetnek belépőt a tiranai mérkőzésre, de a szeptember 2-i budapesti Magyarország–Anglia találkozón sem lehetnek angol, valamint a szeptember 8-i meccsen andorrai drukkerek.

 

Marco Rossi szövetségi kapitány a tervek szerint augusztus 25-én hirdeti ki a három szeptemberi mérkőzésre a válogatott keretét.

 

 hirdetes_810x300  

VB-SELEJTEZŐK
AZ I-CSOPORT SZEPTEMBERI PROGRAMJA

 

4. FORDULÓ, SZEPTEMBER 2., CSÜTÖRTÖK
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Anglia
20.45: Andorra–San Marino
20.45: Lengyelország–Albánia

 

5. FORDULÓ, SZEPTEMBER 5., VASÁRNAP
18.00:
 Albánia–MAGYARORSZÁG
18.00: Anglia–Andorra
20.45: San Marino–Lengyelország

 

6. FORDULÓ, SZEPTEMBER 8., SZERDA
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Andorra
20.45: Lengyelország–Anglia
20.45: Albánia–San Marino

 

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Anglia 3 3   9–  1   +8 9
2. MAGYARORSZÁG 3 2 1 10–  4   +6 7
3. Albánia 3 2 1   3–  2   +1 6
4. Lengyelország 3 1 1 1   7–  5   +2 4
5. Andorra 3 3   1–  8   –7 0
6. San Marino 3 3   0–10 –10 0

 

 

 

Tétmérkőzések a Puskásban: augusztus 19-től kaphatók a jegyek a hazai vb-selejtezőkre

 

A két hazai mérkőzésre szóló kombinált belépők értékesítése augusztus 19-én, 10 órakor kezdődik, és a készlet erejéig tart. A kombinált jegyek kedvezményes áron válthatók meg, ez az árkedvezmény nem vonható össze az Szurkolói Klub-tagok számára elérhető kedvezménnyel. A kombinált jegyeket bárki megvásárolhatja, nem szükséges hozzá SZK-tagsággal vagy szurkolói kártyával rendelkezni.

 

Abban az esetben, ha a két mérkőzésre szóló kombinált jegyek értékesítését követőn maradnak belépők, augusztus 23-tól a mérkőzésekre egyenként is elindul a jegyértékesítés, és itt elsőbbséget élveznek a klubtagok. Első körben, augusztus 23. és 26. között a Szurkoló Klub tagjai vásárolhatnak belépőket a szokásos 20%-os kedvezménnyel. Augusztus 26-tól válthatják meg jegyeiket azok, akik nem tagjai a Szurkolói Klubnak. Egy személy minden esetben legfeljebb négy jegyet vásárolhat. Bővebb információk az MLSZ honlapján érhetők el.

 

FIFA-ranglista: továbbra is a 37. helyen a magyar válogatott

 

Bár a FIFA előző és mostani világranglistája között a magyar válogatott részt vett az idei Európa-bajnokságon is, a helyezése nem változott, továbbra is a 37. helyet foglalja el. A FIFA májusban adott ki legutóbb világranglistát, melyen a magyar válogatott a 37. helyen állt. A mieink azóta öt mérkőzést játszottak le, a Ciprus (1-0) és az Írország (0-0) elleni felkészülési találkozók mellett két döntetlent is elértek az Eb-csoportkörben (1-1 Franciaország, majd 2-2 Németország ellen), és csak a portugálokkal szemben maradtak alul (0-3).

 

Bár 5 ranglistapontot gyűjtöttünk ezekkel az eredményekkel, a helyezésünk nem változott, továbbra is a 37. helyen állunk. Az Eb-győztes olaszok feljöttek az ötödik helyre, az élen továbbra is a belgák állnak. A mieink következő vb-selejtezős csoportellenfele, az angol válogatott a negyedik helyet foglalja el a rangsorban.

 

nemzetisport.hu, mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!