Gusztáv
  • HUF: 356.81
  • USD: 1.14
  • 1 °C
  • 7 °C

Hirdetés (X)

sport

Német lap: Nagy-Magyarország futballválogatottját építi Orbán Viktor

„Orbán Viktor egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a Nagy-Magyarország minden régiójából legyen játékosa a válogatottnak”

Nyitókép: mti

 

„Orbán Viktor egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a Nagy-Magyarország minden régiójából legyen játékosa a válogatottnak” – írja az Augsburger Allgemeine erdélyi magyar származású szerzője.

 

„Orbán szívesen szolgálja ki a Nagy-Magyar Birodalom, vagyis a Magyar Királyság határain belüli állam fantáziáit, amely az első világháború előtt Romániában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Szlovákiában és Ukrajnában is jelen volt. Először magyar állampolgárságot adott minden magyarnak ezekben az országokban. A törzs ebben az országban Magyarország szinonimája, de csak egy etnikai csoportot jelöl, amely elsősorban Magyarországon – és a szomszédos országokban – él”

 

kezdi írását Deák István 36 éves romániai magyar újságíró, aki csereprogram keretében dolgozik a német lap szerkesztőségében. Cikkét a Klubrádió szemlézte.

 

A cikk szerint Orbán szívesen szolgálja ki a “Nagy-Magyarországról szóló fantáziákat”. Ehhez kapcsolódóan egyre több pénzt fektet be a szomszédos országok bizonyos futballklubjaiba. A szerző számításai szerint az elmúlt 10 évben 2,3 milliárd eurót, azaz 806 milliárd forintot költött

 

„szenvedélyére, a futballra, amiből 70 millió euró, 24 milliárd forint folyt be külföldi klubokba a nemzet egyesítése ideológiájának reményében, melyet a futball révén sokkal könnyebb elérni”

 

A szerző sorra veszi ezek után azokat a klubokat, melyeket a magyar kormány támogat.

 

Dunaszerdahely, a DAC csapata volt az első a sorban, ahol a Slovan Bratislava elleni rangadók nacionalista szlogenekkel végződnek. Romániában a Sepsi fut be egyre sikeresebb karriert, a negyedosztályból küzdötte fel magát, és negyedik helyen végzett az előző bajnokságban. Szeptember végén új stadiont is kapnak. Itt jegyzi meg a szerző, hogy az idegenbeli meccseiken gyakran magyarellenes rigmusokkal támadják a csapatot.

 

A másodosztályú Csíkszereda és futballakadémiája is egyre több támogatást kap, és őket is támadják a nacionalista drukkerek. Szerbiában a bácskai Topolya Sport Club a nyerő, amelyik ugyancsak alulról küzdötte fel magát az első osztályba és az Európa Ligába. A horvátországi NK Osijek csapatát Mészáros Lőrinc vette meg, stadionra itt is kaptak ígéretet.

 

Szlovéniában 2014-ben alakult az NS Mura Murska Sobota, amely azóta nagy eredményeket ért el, de ezenkívül a Nafta 1903-at is támogatja a magyar kormány. Ukrajnában is befektet az Orbán-Mészáros páros – írja az augsburgi lap –, noha a közvetlen kapcsolatot nehéz kimutatni, de lehet rá következtetni “nyilvánvaló egybeesésekből.”

 

Az ungvári FC Minaj nem véletlenül jutott fel egyre feljebb a létrán. Az ukrán kormány azonban tiltja a csapatok külföldi támogatását. Ausztriában a Mattersburggal voltak Mészárosnak tervei, de nem valósultak meg.

 

„Mindenesetre a számos befektetésnek köszönhetően Orbán Viktor egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a Nagy-Magyarország minden régiójából legyen játékosa a válogatottnak. Egy nagy magyar csapat, amellyel nemcsak megőrizni lehet a nemzeti identitást, hanem erősíteni is”

 

– zárul a cikk.

 

mandiner.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 15 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2021. aug. 22. 11:57

Jol teszi, mindnki azt csinal amit akar csak a magyarok nem tehetik mert rogton eloterbe kerulnek.

FM
2021. aug. 22. 17:11

Kevés európai, úgymond „anyaország“ van amely ennyire támogatja külhonban rekedt fiait mint Magyarország. De miért is tennék , hisz az ottani külhoniak rendelkeznek európai demokratikus vívmányokkal. De talán vegyük észre azt is hogy miért van ez. Igen a nemzetet az oly sokszor ragozott előzmények okán szétszabdalták figyelmen kívül hagyva az etnikai határokat. Jó hogy a Magyar Nemzeti Kormány felismerte a kéznyújtás fontosságát ilyen-olyan formában. Teszi azt részben az asszimiláció ellen, valamint a nemzeti öntudat megőrzése érdekében. Támogatja az iskolákat, kultúrát a sportot. Ennyit tehet anyaországunk értünk ami nem kevés. Ezért tisztelet és köszönet jár érte. Mindezt nem nézi jó szemmel a szlovák politika mert autonómia tendeciát lát benne. NA ÉS? Csinálják utánunk. Ja, hogy nekik nincs akkora külhoni nemzetségük, arról a magyarok nem tehetnek.

Attila
2021. Sze. 03. 14:57

Ha nem minden háborúban a vesztes németek oldalán harcoltunk volna végig kitartva, akkor nem lenne kis- Magyarország,

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket