Nyitókép: Körkép.sk

 

A komáromi erőd bevételére készül szeptemberben a DAC.

 

Nem akármilyen párosítás jött össze a Szlovák Kupában. A Felvidék magyar szempontból két legfontosabb csapata mérkőzik meg egymással a továbbjutásért. Míg Komárom Ekelt győzte idegenben le 8:0-ra, addig Dunaszerdahely Újlóton rúgott egy hatost.

 

A két csallóközi gárda így egymással mérkőzik meg a továbbjutásért a következő fordulóban.

 hirdetes_300x300  

 

Jobb formában a komáromiak

 

A találkozót  az is pikánssá teszi, hogy a DAC felettébb botladozik a Fortuna ligában, míg a KFC öt forduló után 10 ponttal, + 5 rúgott góllal ott van a másodosztály élvonalában. Összehasonlításként, a dunaszerdahelyiek szintén 5 fordulót követően alig 5 pontot gyűjtöttek, ami a 8. helyre elegendő a 12 csapatos első osztályban. Ráadásul, a csapat háza táján szinte semmi sincs rendben.

 

Kép: fcdac.sk

 

Ugyanakkor mindkét csapat élvezi az anyaország támogatását, mi több, egymás riválisai. Világi Oszkár korábban szeretett volna farmcsapatot csinálni Komáromból, de a KFC ellenállt. Mi több, azóta a lila-fehérek is stadionépítésbe kezdtek és merész céljaik vannak.

 

Ha megnézzük a kereteket, a komáromiakat jelenleg több olyan személy is erősíti, akik korábban a sárga-kékek színeiben is megfordultak. Elég, ha csak Radványi Miklós vezetőedzőre, Saláta Kornélra, vagy éppen Domonkos Kristófra gondolunk. Ők vélhetően külön is bizonyítani akarnak.

 

A Dunaszerdahelyről elbocsátott Radványi ezúttal a komáromiakat irányítja. Kép: Körkép.sk

 

A komáromi futballklubot 121, a DAC-t 117 éve alapították. A KFC-nél jelenleg több magyar van a keretben, mint a DAC-nál. Ugyanakkor a rutin, a tapasztalat és talán a játéktudás is elvileg a DAC oldalára billenti a mérleg nyelvét. A kupában viszont egyetlen mérkőzés dönt, ahol bármi lehet.

 

Riválisok összecsapása

 

A hazai pálya előnye, a rivalizálás hatása, és ha kellően felszívják magukat a játékosok, akár el is kaphatják a DAC-t. A sárga-kékeknél ugyanakkor jelenlegi formájukat és játékoskeretük erejét látva idén talán ez az egyedüli esélyük a nemzetközi kupaszereplésre.

 

A mérkőzést szeptember 22-én, 15.30 órától rendezik Komáromban a pintyőkeligeti Városi Stadionban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.