Paralimpia 2020: Osváth Richárd kerekesszékes vívó ezüstérmes, Szvitacs Alaexa asztaliteniszező pedig bronzérmes lett - Körkép.sk
Árpád
  • HUF: 379.63
  • USD: 1.09
  • 10 °C
  • 16 °C

Hirdetés (X)

sport

Paralimpia 2020: Osváth Richárd kerekesszékes vívó ezüstérmes, Szvitacs Alaexa asztaliteniszező pedig bronzérmes lett

A Törekvés SE 36 éves vívója a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte.

Nyitókép: hunfencing.hu

 

Osváth Richárd ezüstérmet nyert a tőrözők A kategóriájában szombaton a tokiói paralimpián.

 

A londoni paralimpián harmadik, Rióban második, 2017-ben világbajnok Osváth – akinek merev a jobb térde – három győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört, majd a negyeddöntőben 15–14-re verte Emanuele Lambertinit úgy, hogy az olasz már 10–4-re is vezetett ellene.

Az elődöntőben az orosz Nyikita Nagajevvel könnyedén bánt el, majd a döntőben a kínai Szun Kanggal vívott, akit öt éve az elődöntőben legyőzött. Ezúttal azonban nem találta rajta a fogást, 15–7-re kikapott tőle.

SJE Nyílt nap

 

A Törekvés SE 36 éves vívója a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte. Szerdán Konkoly Zsófia (S9) második lett 400 méteres gyorsúszásban, csütörtökön Veres Amarilla győzött párbajtőrben (A), szombaton pedig, pár órával korábban az asztaliteniszező Szvitacs Alaexa (S9) bronzzal fejezte be szereplését.

 

Az asztaliteniszező Szvitacs Alexa csoportjában szerdán 3–1-re verte a brazil Danielle Rauent, majd 3–0-ra kikapott a kínai Hsziung Kuj-jentől, csütörtökön pedig 3–0-ra verte a török Neslihan Kavast. Ezzel másodikként az elődöntőbe került, ami már biztos harmadik helyet ért a számára, mivel bronzmérkőzést nem rendeznek.

A fináléért szombaton az ausztrál színekben versenyző Li Na Lejjel mérkőzött meg, és kiélezett mérkőzésen 3–2-re kikapott.

 

Fotó: Facebook/Szvitacs Alexa

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket