Orsolya
  • HUF: 362.25
  • USD: 1.16
  • 10 °C
  • 15 °C

Hirdetés (X)

sport

Szijjártó Péter videóbizonyítékkal tette helyre a hőbörgő angolokat

Boris Johnson „teljes mértékben elfogadhatatlannak” nevezte, hogy az angliai játékosokat rasszista támadások érték.

Nyitókép: Körkép.sk

 

Az Európa Bajnokság döntője előtt a Wembley stadionban készült videóval reagált Szijjártó Péter a magyar–angol világbajnoki selejtezőn a Puskás Arénában a magyar drukkerek viselkedését érő bírálatokra; a felvételt a külgazdasági és külügyminiszter pénteken tette közzé a közösségi oldalán.

 

Az angol játékosok panaszkodnak a tegnapi ellenséges budapesti hangulat miatt” – írta posztjában a miniszter, hozzátéve: az angliai felvételen az olasz himnusz alig hallható az angol szurkolók füttykoncertje közepette. Akkor is nyilatkoztak vajon hasonlókat? – tette fel a kérdést Szijjártó Péter.

 

A csütörtök esti mérkőzésen az angol válogatott tagjainak elmondása szerint a magyar drukkerek gúnyosan adtak hangot a nemtetszésüknek, amikor a vendégcsapat játékosai rasszizmus ellenes gesztusként féltérdre ereszkedtek a kezdés előtt, majd az angol gólok után műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára, illetve rasszista rigmusokat énekeltek.

 

A brit médiában megjelent egyöntetű elítélés mellett megszólalt Boris Johnson miniszterelnök is, aki tweetjében „teljes mértékben elfogadhatatlannak” nevezte, hogy az angliai játékosokat rasszista támadások érték Magyarországon.

 

A kormányfő is felszólította a FIFA-t, hogy „tegyen határozott lépéseket a felelősökkel szemben annak érdekében, hogy ezt a fajta gyalázatos magatartást végleg kiirtsák a sportágból”.

 

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Jani
2021. Sze. 03. 15:10

Ennyire ciki külügyminisztere még nem volt az országnak.

Jani
2021. Sze. 03. 15:12

Mivel tette Szijjártó az angolokat? Azzal, hogy feltett egy videót, ahol az angolok is bunkók voltak? Inkébb csak saját magát, és az országot járatta le, hasonlóan, ahogy egyes magyar drukkerek tették.

Kulcsar
2021. Sze. 03. 16:59

Jani! Mi rosszat tett a magyar külügyminiszter amikor rámutatott az angolok orbitális kettős mércéjére? A magyar szurkolók egy olyan álszent politikai magatartást fütyültek ki, amelynek a sportban semmi keresnivalója nincs. Az angol szurkolók úgy vertek félholtra olasz szurkolókat, hogy annak máig semmilyen komoly következménye nem lett.

    Gerembes Karcsi
    2021. Sze. 05. 22:03

    Így igaz az angol nagyorruak igen elszaltak mert azt hiszik hogy ők szartak a spanyol viaszt! Ők mindenhol cirkuszt csinalhatnak a minisuterruk megy olyan mint egy boglyós ázott ripacs

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket