Nyitókép: Körkép.sk/KZS

 

A dunaszerdahelyi DAC hazai pályán 1–1-et játszott a Slovan Bratislavával a szlovák labdarúgó-bajnokság rangadóján, a meccsnek Schäfer András és Hahn János révén két magyar főszereplője volt.

 

Az NB I. gólkirályaként Paksról Dunaszerdahelyre igazolt Hahn János az 58. percben állt be csereként a hazaiaknál, egy perccel később, harmadik labdaérintéséből be is talált, a videobíró azonban még a visszajátszásból is nehezen megállapítható les miatt érvénytelenítette a gólt – jogosan.

 

 hirdetes_810x300  
Fotó: Körkép.sk/KZS
Fotó: Körkép.sk/KZS

 

A DAC-ban kezdőként pályára lépő Schäfer András a 72. percben bombagóllal szerzett vezetést, a magyar válogatott játékos így már három gólnál és két gólpassznál tart a szezonban. Más kérdés, hogy a Slovan két perc múlva egyenlített, az eredmény pedig már nem is változott a mérkőzés végéig.

 

Pedig változhatott volna, hiszen Hahn János a 91. percben elesett a pozsonyiak tizenhatosán belül, és a játékvezető elsőre ugyan továbbot intett, a videobíró azonban jelzett, hogy szabálytalanság történhetett. A visszajátszás alapján valóban úgy tűnt, hogy szabálytalankodtak a magyar csatárral szemben, a VAR-szobában ülők azonban nem tudtak dönteni, az esetet a játékvezető is többször megnézte a pálya szélén, végül összesen hétperces(!) videózás után nem ítélt büntetőt.

 

Fotó: Körkép.sk/KZS
Fotó: Körkép.sk/KZS

 

A találkozó így 1–1-es döntetlennel zárult, hét fordulót követően a DAC a tabella hatodik helyén áll. Az éllovas Slovan először vesztett pontot a szezonban.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
7. FORDULÓ
DAC–Slovan Bratislava 1–1 (0–0)
Dunaszerdahely,
 Mol Aréna, 7144 néző. V: Kralovic
DAC: Jedlicka – Blackman, Brunetti, Beszkorovajnij, E. Davis – Andzouana (Verlinden, 89.), Schäfer, Dimun, Ciganiks (Hahn J., 58.) – Lamkel Zé, Sharani (Krsztovics, 73.). Vezetőedző: Németh Antal
Slovan: Holman Dávid sérült
Gólszerző: 
Schäfer (72.), ill. Zmrhal (74.)

 

m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.