Klára
  • HUF: 394.91
  • USD: 1.03
  • 20 °C
  • 31 °C

Hirdetés (X)

Foci

Németh Antal (DAC) 10-15 gólt vár Hahn Jánostól. Szerinte akár gólkirály is lehet Szlovákiában

Nehéz nem észrevenni, hogy akinek Dunaszerdahelyen jól megy, az a magyar válogatottban is jó formát mutat

Nyitókép: dac1904.sk

 

Hahn János nem akármilyen időszakon van túl: 22 találattal gólkirály lett az NB I-ben, debütált Marco Rossi válogatottjában, majd a magyar szurkolók által igencsak kedvelt, szlovákiai Dunaszerdahely csapatához szerződött. A Slovan elleni, döntetlenre végződött rangadón Németh Antal becserélte, Hahn lőtt is egy szép gólt, amelyet a VAR azonban elvett tőle.

 

A DIGI Sport híradójának nyilatkozó Hahn szerint a csapat végső helyezése a legfontosabb, edzője mégis sok gólt vár tőle, a csapattársa Kalmár Zsolt pedig egyenesen arra számít, hogy a Paksról érkezett csatár a szlovák bajnokságban is gólkirály lesz.


“Két edzés után gyakorlatilag rögtön 35 percre becseréltek, ezt bizalomként élem meg, és próbálok nem visszaélni vele. Anti bá’-val beszéltem a meccs előtt, elmondta, mit vár tőlem, azt gondolom, hogy jó évünk lesz. Az elsődleges inkább az, hogy odakerüljünk az első hely környékére, nem pedig az, hogy egyénileg milyen teljesítményt nyújtunk”

 

– nyilatkozta Dunaszerdahelyen a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Hahn János.

Németh Antal persze gólokat vár a 26 éves csatártól, a vezetőedző a Sport24-nek el is mondta, hogy mennyit.

 

„Tíz-tizenöt gól, amit minimum várok tőle, plusz gólpasszokat is. Ha 20 gól fölé megy, az nagyon jó teljesítmény lenne, főleg úgy, hogy nem játszott az első hat fordulóban, sőt a hetedikben is csak egy keveset.”

A dunaszerdahelyi csapattárs Kalmár Zsolt jól tudja a válogatottban is bemutatkozott Hahnról, hogy milyen képességei vannak.

 

“Néztem pár Paks-meccset, minden helyzetből, minden szögből eltalálja a kaput, mindenhonnan gólt tud szerezni, nagyon jól érzi, hogy hová jön a labda, és hová pattan ki. Úgyhogy remélem, a szlovák bajnokságban is legalább egy gólkirályi címet be tud gyűjteni.”

 

 Hahn így reagált a felvetésekre:

 

“Mindig az a tervem, hogy szeretnék több gólt szerezni, mint az előző szezonban, most azért ez nehéz lesz, de igyekezni fogok.”

Nehéz nem észrevenni, hogy akinek Dunaszerdahelyen jól megy, az a magyar válogatottban is jó formát mutat, igaz ez például Schäfer Andrásra és Kalmár Zsoltra is.

 

“Az elsődleges szempontom talán ez is volt, hogy a válogatotthoz közelebb kerüljek. Tisztában voltam az itteni szurkolókkal, a közeggel, a profizmussal, illetve azzal is, hogy Dunaszerdahelyen hogyan készítik fel a játékosokat. Úgyhogy természetesen biztosan lehet párhuzamot vonni a kettő között”

 

 – mondta Hahn János.

 

A most még a januárra belőtt visszatérésére készülő Kalmár Zsoltnak pedig olyannyira jól ment az előző szezonban, hogy Dunaszerdahely legjobb sportolójának is megválasztották.

 

“A tavalyi volt a legjobb évem az eddigi karrierem során. Tényleg mindent beleadtam, és mindent úgy csináltam, hogy topformában legyek, fitt legyek, ez pedig az eredményben is megmutatkozott, hiszen a sérülésemig vezettem a góllövőlistát, a szezon végén pedig több díjat is be tudtam zsebelni, úgyhogy tényleg nagyszerű szezonom volt. Most a sérülésem egy kicsit közbeszólt, de remélem, jövőre újra ilyen topformában tudok majd játszani.”

Egy ismét topformában futballozó Kalmár Zsolttal a Dunaszerdahely a tavalyi ezüst után, egy óriási hajrával talán még egyet előre léphet – vélekedik Németh Antal.

 

“A tavalyi szezonban, ebben az időszakban a Slovan előtt majdnem annyival vezettünk (mint most ők velünk szemben), és a végén ők nyerték meg a bajnokságot négy ponttal. Úgyhogy én azt gondolom, az elsőségünkre egyértelműen van reális esély.”

 

DIGI Sport / Sport 24

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kapcsolódó tartalom

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket