Nyitókép forrása: Körkép.sk/KPA

 

A 80-as évek eleje óta nem találkozott tétmeccsen a két gárda, ma pedig – főleg a DAC számára – sorsdöntő összecsapásra készülnek a Pintyőkeligetben. A Komáromi FC nem megy ki feltartott kézzel a pályára, már csak az a kérdés, hogy ki örülhet majd a nap végén a győzelemnek.

 

Szerdán 15:30-tól a KFC és a DAC csapata találkozik a Slovnaft Cup 3. fordulójában a komáromi Városi Stadionban. Igazi futballünnepre készülnek a hazaiak – a találkozó súlyát mi sem jellemzi jobban, mint hogy minden jegy elkelt, teltház, több mint 1200 szurkoló fogadja majd a játékosokat.

 

 hirdetes_810x300  

A mai KFC-DAC előtt a Körkép.sk megkérdezi olvasóit: Ti kinek drukkoltok?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

A DAC-cal ellentétben a komáromiak rendkívül jó rajtot tudhatnak maguk mögött a szlovák országos másodosztály bajnokságában. 9 forduló után csupán egy ponttal lemaradva harmadikok a tabellán. Radványi Miklós védencei jól kombinált támadófocival lepték meg eddigi ellenfeleiket, legutóbb Szakolcát és Zólyombrézót gyűrték le. Németh Antal, a DAC vezetőedzője a klub honlapján nyilatkozva elmondta, hogy

 

„A Komárom egy remekül szervezett és küzdelmes együttes, erős csapatszellemmel. Igyekezni fogunk a saját fegyvereinkkel sikeresnek lenni. A klub célja a kupagyőzelem, eszerint néz majd ki a szerdai felállításunk is. Nagyon komolyan vesszük ezt az összecsapást, ugyanúgy készülünk, mint egy élvonalbeli ellenfélre. Ha változtatunk is esetleg a Rózsahegy elleni kezdőcsapaton, azt csak taktikai vagy egészségügyi okokból tesszük”

 

A mai találkozóról sem hiányoznak majd a sárga-kék szurkolók, akiknek a házigazdák 150 belépőjegyet biztosítottak a vendégszektorba.

 

Slovnaft Cup: Hihetetlen mérkőzésen ejtette ki a DAC-ot Komárom!

 

Radványi: Tulajdonképpen két magyar csapat játszik, habár…

 

Radványi Miklós elmondása szerint kitűnő az öltözői hangulat, játékosai örömmel néznek szembe a DAC jelentette kihívással. Annál is inkább, mivel több játékos épp a DAC nevelése, vagy korábban megfordult ott – épp ahogy maga Radványi is.

 

“Természetesen tudjuk, hogy ki az ellenfél, erős csapattal állunk majd szemben, a játékosok alig várják a találkozót. A felállásban változások lesznek, a meghatározó játékosokon kívül mások is lehetőséget kapnak. Két és fél hónapja dolgozunk együtt, ezalatt a játékosok jól dolgoztak, minden meccsen a maximumot nyújtották. A nézőtéri hangulat nem lesz probléma, sőt a jó bajnoki mérkőzések után egy elsőligás csapat fogadása lesz a hab a tortán.”

 

fogalmazott a KFC közösségi oldalán a vezetőedző, aki szerint csapata bár tiszteli az ellenfelet, semmiképp sem mennek ki feltartott kézzel a pályára. Radványi a Nemzeti Sporthíradónak nyilatkozva megjegyezte, hogy ő maga is nagyon várja az összecsapást.

 

„Nagyon sok évig dolgoztam Dunaszerdahelyen mint játékos, majd edző, úgyhogy számomra is ez egy különleges mérkőzés lesz. Több játékosom van, aki a DAC-ban nevelkedett, úgyhogy számukra is az lesz és természetesen az emberek számára is. Tulajdonképpen két magyar csapat játszik, habár Dunaszerdahelyen túl sok magyar nincs, nincs annyi, mint Komáromban, de ez mindenképpen egy pikantériamérkőzés lesz.”

 

nyilatkozta a komáromiak régi-új vezetőedzője.

 

Ahogy azt már megszokhattuk, a Slovnaft Cup versenykiírása alapján egészen a negyeddöntős szakaszig egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. 90 perc utáni döntetlen esetén nincs hosszabbítás, egyenesen büntetőpárbaj következik. A Komáromi FC – DAC kupatalálkozó 15:30-kor kezdődik, a mérkőzést élőben közvetíti a huste.tv internetes sporttelevízió.

 

Körkép.sk/KPA

 

Összejött a felvidéki magyar futballrangadó! Komárom – Dunaszerdahely derbi lesz a szlovák kupában

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.