Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

0:0-ás rendes játékidő után büntetőpárbajban győzte le a DAC-ot Komárom a Slovnaft Cup 3. fordulójában, ezzel a sárga-kékek búcsúznak a kupaszerepléstől, míg a KFC továbbjutott a 4. fordulóba.

 

Kezdeményező, harcos játékot játszva, több mint 90 percig tartott ki a komáromi gárda, miközben a DAC a 60. perctől emberelőnyben játszott. Igaz, rájárt a rúd a sárga-kékekre, hisz néhány percen belül Njie és Brunetti is megsérült, előbbit először mentővel vitték a komáromi kórházba, majd mentőhelikopter jött érte a Pintyőkeligetbe. Helyszíni információink szerint Njie a Fábryval való ütközését követően fejsérülést szenvedett, a mentőhelikopter az érsekújvári kórházba szállította – állapota egyelőre stabil.

 

A komáromiak emberhátrányban is végig küzdöttek, sőt, még helyzeteket is tudtak kialakítani. Végül a 90+7. percben a játékvezető lefújta a mérkőzést és következhetett a büntetőpárbaj. Elsőként Hahn János állt a labda mögé, majd Chmiel kapus jól ráérezve védeni tudott, ezzel előnybe juttatta csapatát. Míg a lila játékosok mindegyike betalált, addig Chmiel a végjátékban egy újabb bravúrt bemutatva Davis lövését is védeni tudta, ezzel csapatát továbbjuttatta a Slovanft Cup következő fordulójába.

 

 hirdetes_300x300  

Komáromi FC – DAC

4:3

Abrahám, Šurnovský, Györgyi, Špak, ill. Schäfer, Fábry, Lamkel Zé

Sárga lap: 42., 59. Horodník, 60. Varga, 77. Németh, 90+3. Chmiel, 90+4. Šurnovský, ill. 71. Ciganiks, 77. Schäfer
Piros lap: 59. Horodník

 

A Körkép.sk megkérdezi olvasóit: Ki nyerje ma a csallóközi derbit?

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC KFC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.