Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Öt nappal a legutóbbi hazai fiaskó után ismét a Mol Arénában lép pályára a DAC. Ezúttal a tabella 11. helyén álló Aranyosmarót csapatát fogadják a sárgakékek. Bár az előző idényben a DAC ezüstérmes volt, a ViOn pedig az 5. helyen végzett, egyelőre egyik csapat sem remekel a bajnokságban.

 

„A legutóbbi mérkőzések nem az elképzeléseink szerint alakultak, ezért bízom benne, hogy feledtetjük a Komárom és a Nagyszombat elleni kudarcokat, és győzünk. Az összecsapáshoz való hozzáállás lesz a legfontosabb. Ha mindent beleadunk, nem féltem a csapatunkat. Százszázalékosan oda kell figyelnünk, bele kell tennünk a szívünket, és akarni a győzelmet. Ha képesek leszünk ezt a három faktort a pályára is felvinni, akkor meggyőződésem, hogy otthon tartjuk a három pontot”

 

nyilatkozta a klub honlapján Martin Jedlička.

 

„A nullák fontosak egy kapus számára, így bízom benne, hogy holnap [pénteken] egy újabbal gazdagodok. Minden szezon elején ez ismétlődik, valahogy elkerülnek a kapott gól nélküli meccsek, de aztán általában beindulnak a dolgok. Remélhetőleg ez most is így lesz és holnaptól úgy segítem a csapatot, hogy nem engedek egy labdát sem a hátam mögé.”

 

 hirdetes_810x300  

A sárga-kékeket komoly sérüléshullás sújtja: Kalmár Zsolt, Brahim Moumou és Andrija Balić hosszabb időre harcképtelenné vált, hozzájuk csatlakozott a múlt héten Sainey Njie és Mateus BrunettiDominik Kružliak immár második hete edz a csapattal, de a pályára lépése továbbra is kérdéses.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:


2019.10.20. – DAC-ViOn 2:1, gólszerzők: Vida M., Divković – Ďubek, 7744 néző
2020.08.30. – ViOn – DAC 1:2, gólszerzők: Hrnčár – Kalmár (11 m), Divković, 1903 néző
2020.12.06. – DAC-ViOn 1:3, gólszerzők: Kalmár (11 m) – Hrnčár, Kyziridis, Ďubek, 0 néző
2021.03.13. – DAC-ViOn 2:0, gólszerzők: Kalmár, Ramirez, 0 néző
2021.04.24. – ViOn-DAC 0:1, gólszerző: Ramirez, 0 néző

 

A 17 órakor kezdődő találkozót élőben közvetíti a Nova Sport televízió 1-es csatornája, valamint a voyo.markiza.sk internetes televízió.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Fortuna liga Vion

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!