Nyitókép forrása: mlsz.hu

 

Marco Rossi szövetségi kapitány hétfőn a Wembley stadionban tartotta meg hagyományos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, melyen arról beszélt, a csapatnak a maximumot kell nyújtania kedden a Wembleyben, mert az angolok ellen minden hibának következménye van. A mai vb-selejtező mérkőzés magyar idő szerint 20.45-kor kezdődik. A sajtótájékoztatóról az mlsz.hu tudósított.

 

Óriási lehetőség a számunkra, hogy ilyen játékosok ellen szerepelhetünk, nyugodtan mondhatom, hogy Anglia a világ egyik legjobb csapata és a világelithez tartozó játékosok alkotják keretét. Maximálisan oda kell tennünk magunkat, hibátlanul kell játszanunk, hiszen láttuk, hogy ha ez nem így történik, akkor ennek mi lesz a következménye az angolok ellen. Ismerjük ellenfelünk játékerejét, ezért fontos volt a taktikai felkészülés, de sokat dolgoztunk a pszichológiai aspektuson is, hogyan állhatunk fel az utóbbi mérkőzésekből.

 

kezdte Marco Rossi az Eb-ezüstérmesek elleni találkozót megelőzően.

 

A hazai 4–0-s vereségről Marco Rossi elmondta, Anglia nagyon komolyan vette a találkozót és főleg a második félidőben megmutatta meg az erejét.

 hirdetes_400x285  

 

Tudjuk, hogy milyen különbségek vannak a két csapat között. Fel kell használni az első meccseken szerzett tapasztalatokat és a játékosaimnak végig be kell tartaniuk a taktikai utasításokat.

 

Az újságírók arra is rákérdeztek, hogy egy esetleges rossz eredmény után lemond-e a szövetségi kapitány:

 

Egy edző életében, ha nem jönnek az eredmények, akkor két lehetőség van, vagy feladja és távozik, vagy tovább harcol. Én sosem voltam feladós típus és ezt nem szeretném holnap este sem elkezdeni. Küzdeni fogok azért, hogy visszataláljunk arra az útra, amelyen az Európa-bajnokságon és azt megelőzően jártunk.

 

Marco Rossi végül a csapathoz az U21-es válogatottból csatlakozó Baráth Botondról is szólt:

 

Már egy ideje követjük a pályafutását. Eredetileg kezdet volna a németek elleni U21-es meccsen, de Gera Zoltán szövetségi edző elengedte hozzánk. Ő is olyan játékos, aki a jövőben részese lehet a csapatnak.

 

mlsz.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!