A FIFA már vizsgálja az angol–magyaron történteket - képek, videók - Körkép.sk

Hirdetés (X)

sport

A FIFA már vizsgálja az angol–magyaron történteket – képek, videók

Sok lengyel drukker is volt a magyarok között, a felvételek tanúsága szerint a verekedésben többnyire ők vettek részt

Nyitókép: Körkép.sk/KZs

 

Az 1–1-re végződő angol–magyar vb-selejtező után a brit sajtó kiemelten foglalkozott a magyar drukkerek és a rendőrök összecsapásával. Az ügyben már a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is megkezdte a vizsgálatot – írja a nemzetisport.hu.

 

The Guardian a helyi rendőrségre hivatkozva értekezik a lelátói eseményekről. Ez alapján egy szurkoló a mérkőzést segítő egyik rendezőre tett rasszista megjegyzést, a rendőrség emiatt masírozott be a magyar szektorba. Sok lengyel drukker is a magyarok között volt, a felvételek tanúsága szerint a verekedésben többnyire ők vettek részt. (A Körkép.sk helyszíni videóját lásd cikkünk végén.)

 

Más kérdés, mennyire volt jó döntés a rendőrség részéről, hogy ilyen alacsony létszámban bement a vendégszektorba…

 

SJE Nyílt nap

Vb-selejtező: Bravúros döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Londonban

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten azt nyilatkozta, egy magyar és egy lengyel szurkolót tartóztattak le kedden Londonban. Elmondta: a mérkőzésen „magyar és lengyel szurkolók biztatták közösen a magyar válogatottat, sikerrel”.

 

Közölte:

 

„vannak olyan szurkolók, akiknek az éjjel még nem ért véget, és ezáltal a nagykövetségünk dolgozóinak sem”.

 

Egy magyar és egy lengyel állampolgárt tartóztattak le kedd este, mindkét szurkoló „jelenleg a brit rendőrség vendégszeretetét élvezi” – fogalmazott.

 

Rossi a magyar-angol után: „A fiúk szívvel-lélekkel küzdöttek”

 

A miniszter kiemelte: a magyar nagykövetség folyamatos kapcsolatban áll a brit rendőrséggel. A magyar állampolgár, akit letartóztattak, még nem kért konzuli védelmet – tette hozzá.

 

Megjegyezte, a nagykövetség és a konzulátus minden segítségét felajánlották.

 

Balhé a lelátón már a 3. percben. A magyar szurkolókkal a csapatot együtt buzdító lengyelek egy csoportja (egyelőre nem megerősített értesüléseink szerint) kihúzott egy kelta zászlót, ami tiltott szimbólum a lelátón. Ebből lett a tömegverekedés, melynek eredménye, hogy a lengyel-magyar brigád kipofozta a biztonságiakat a vendégszektorból

 

Mint ismert, a nemzetközi szövetség a mieinket 200 ezer svájci frank (65 millió forint) befizetése mellett két zárt kapus mérkőzésre büntette – a második találkozót két év próbaidőre felfüggesztették – az Anglia elleni szeptemberi vb-selejtezőn történtek miatt.

 

Rendbontás a 3. percben, fotó: Körkép.sk/KZs
Rendbontás a 3. percben, fotó: Körkép.sk/KZs
Rendbontás a 3. percben, fotó: Körkép.sk/KZs
Rendbontás a 3. percben, fotó: Körkép.sk/KZs

 

A pillanat, amikor Sallai tizenegyesével vezetést szereztünk az angolok ellen a Wembleyben.

 

 

nemzetisport.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Fehér István
2021. okt. 14. 06:04

A FIFA és az UEFA mindig csak a magyarokkal szemben "vizsgálódik" és büntet. Mondják már ki, hogy a Himnusszal van bajuk, mert "mindenmilyenfób", hiszen az ISTENnel kezdődik és ez tűrhetetlen! Az a helyzet, hogy ezt a liberálbolsevik világot itt körülöttünk a normális embernek nagyon nehéz elviselni! Még jó, hogy sokan nem ebben az őrületben vagyunk fiatalok!

varga lajos
2021. okt. 14. 09:39

Azért azt se feledj ük, hogy némi belépő kifizetése okán a pőatyaleső klubok vezeték be azt a rendszert, hogy a lelátónminden agyilag sérült bármit megengedhet magának. Ezért is lett mára olyan a világunk, hogy a lliberális mindent szabad hülyeség címén a kölcsönösség kiveszik a világból és a senkire sem ekinetel való szélsőség imádata kezdetben csak néhány rendőr fedelen estrészén hagy nyomo, de aki eztt alaposabban ágondolja, annak világos, hogy ez még csak a kezdet, de isztelt Fehér úr és ifjú ársai, belegondoltak-e már abba, hogy milyen kását főznek unokáik asztalára, feltéve, hogy lesz még aszal,ányér és kanál is, abban a vitéz szurkolói erkölcsű világban?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket