Nyitókép: Árvai Károly

 

A kedd esti bravúros döntetlent követő sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta:

“Úgy vélem, a fiúk az egész meccsen követték a taktikai utasításokat, de közben szívvel-lélekkel küzdöttek és hozzátettek valami pluszt. Kis szerencsénk is volt. Egy olyan angol csapattal játszottunk, amely talán nem volt a csúcson. Ez is hozzájárulhatott a döntetlenhez. Ha jól tudom, 1953 után először nem kaptunk ki Wembleyben. Nehéz elfogadni, hogy Magyarországon hős vagy ha nyersz, és idióta ha kikapsz. Három hónapja hihetetlen Eb-t játszottunk, de én már a vb-selejtezők sorsolásakor mondtam, hogy álomszerű lenne kijutni a tornára, ám az álmaink véget értek. Ettől függetlenül mindig bánt, amikor a nem igazi szurkolók leírnak minket egy-egy rossz eredményt követően.”

 

Elismerően szólt a magyar labdarúgó-válogatott teljesítményéről Gareth Southgate is, az angol csapat kapitány a Nemzeti Sportnak azt nyilatkozta, hogy a magyarok megérdemelték az egy pontot:

„Magyarország nagyon jól játszott, a nyáron is láthattuk, hogy még a nagy csapatok is nehezen törik meg az ellenállást, ezért volt meglepő, hogy mintha a budapesti meccsen jobban kinyíltak volna. Most viszont büszkén, jól védekezve, fegyelmezetten játszottak, ezért dicséret illeti őket, megérdemelték az egy pontot.”

 

Nemzetisport

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.