Nyitókép: mlsz.hu

 

A magyar férfi A-válogatottunk novemberben lejátssza utolsó mérkőzéseit a 2022-es világbajnokság selejtezőjében: 12-én San Marinót fogadja a Puskás Arénában, majd 15-én Varsóban lép pályára a lengyelek ellen. Marco Rossi kihirdette keretét, amelyben Kiss Tamás és Balogh Botond személyében két újonc is helyet kapott – írja az mlsz.hu.

 

A holland Cambuurban légióskodó Kiss Tamás és az olasz Parmában futballozó Balogh Botond neve is első alkalommal bukkan fel Marco Rossi kerethirdetésekor, igaz, utóbbi játékos októberben már edzhetett az A-válogatottal, miután a sok hiányzó miatt a szövetségi kapitány „kölcsönkérte” őt az angolok elleni mérkőzésre az U21-es válogatottat irányító Gera Zoltántól.

 

Újra kerettag a csapatkapitány Szalai Ádám, aki az októberi mérkőzéseket a térdműtétjét követő rehabilitáció miatt volt kénytelen kihagyni, valamint ismét meghívót kapott Vécsei Bálint és Nagy Zsolt, akik októberben jó teljesítménnyel hálálták meg a szövetségi kapitány bizalmát. A támadók közül Sallai Roland sérülés miatt nem lehet ott a csapatban, Varga Kevin viszont felépült korábbi sérüléséből, így ismét helyet kapott a keretben.

 

 hirdetes_810x300  

Ahogy azt már minden bizonnyal mindenki tudja, nem sikerült kijutnunk a világbajnokságra, ez pedig lehetőséget ad arra, hogy még inkább a jövő csapatának építésére koncentráljunk. Persze, ha valaki megnézi a 2018-ban általunk összeállított első keretet és a legutóbbit, akkor láthatja, hogy eddig is sok változás történt a fiatalabb játékosok javára, ám most ez még inkább igaz, ezért is hívtuk meg Balogh Botondot és Kiss Tamást. Balogh ugyan egyelőre nem játszik rendszeresen a Parmában, de szeretnénk együtt dolgozni vele, és az edzéseken testközelből megnézni, hogy mire képes. Kiss Tamásban pedig megvan az a sebesség és robbanékonyság, amely a nemzetközi mérkőzésekhez szükséges, noha azon még dolgoznia kell, hogy ezen adottságait megfelelően kamatoztassa a mérkőzéseken

 

fogalmazott a szövetségi kapitány.

 

Marco Rossi külön kitért a keretből ezúttal kimaradó Nikolics Nemanja mellőzésének okaira is.

 

Kimaradó játékosokról nem szoktunk külön beszélni, most azonban mindenképpen kivételt tennék Nikolics Nemanja esetében. Sokszor elmondtam már, hogy Nikót milyen nagyra tartom játékosként és emberként is. Fantasztikus csapatember, aki mindig segített nekünk, amikor kellett, és kétség sem férhet hozzá, hogy igazi példakép a fiatal játékosok számára. Jelenleg azonban nem játszik rendszeresen a klubjában, nincs csúcsformában, így most úgy döntöttünk, hogy nem hívjuk meg a keretbe, mert így mi is lehetőséget tudunk adni fiataloknak, ő pedig jobban tud koncentrálni arra, hogy ismét a legjobb formájában legyen, és klubjában is újra a kezdőcsapat kihagyhatatlan emberévé váljon.

 

tette hozzá Marco Rossi.

 

A kerettagok többsége november 7-én vasárnap este találkozik Telkiben, de természetesen most is lesznek, akik klubkötelezettségeik miatt csak hétfőn vagy kedden csatlakoznak a kerethez. A csapat a jövő pénteki, San Marino elleni mérkőzést követően november 14-én utazik el Varsóba, a Lengyelország elleni utolsó vb-selejtező helyszínére.

 

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC)
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Védők:

Balogh Botond (Parma)
Bolla Bendegúz (Grasshoppers)
Botka Endre (Ferencvárosi TC)
Fiola Attila (MOL Fehérvár FC)
Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Nagy Zsolt (PAFC)
Orbán Willi (RB Leipzig)
Szalai Attila (Fenerbahçe FK)

Középpályások:

Gazdag Dániel (Philadelphia Union)
Kleinheisler László (NK Osijek)
Nagy Ádám (AC Pisa)
Nego Loic (MOL Fehérvár FC)
Schäfer András (FC DAC)
Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)
Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)

Támadók:

Hahn János (FC DAC)
Kiss Tamás (SC Cambuur)
Sallói Dániel (Sporting Kansas City)
Schön Szabolcs (FC Dallas)
Szalai Ádám (1. FSV Mainz 05)
Varga Kevin (Kasimpasa)

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.